12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFCSB, început promițător în Europa League

FCSB, început promițător în Europa League

FCSB a pășit cu dreptul în faza grupelor din Europa League, învingând vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen, cu scorul de 3-0 (2-0). Cronica acestei partide are în vedere câteva momente inedite, chiar speciale.

Este, probabil, un record al cupelor europene, în ceea ce privește repetarea unui meci. FCSB a eliminat-o în turul al treilea preliminar din Liga Campionilor pe aceeași Viktoria Plzen, 2-2acasăși 4-1 în deplasare, după care sorții le-au repartizat în aceeași grupă, însă în Europa League.
Diferența unor jocuri eliminatorii, în dublă manșă, față de cele pe puncte, s-a putut observa. Cu aproximativ aceleași linii, ca și acum câteva săptămâni, FCSB și Plzen au oferit un alt spectacol, pe aceeași scenă, Arena Națională.

Sigur că misiunea roș-albaștrilor a fost net ușurată de penalty-ul imaginar dictat de arbitrul leton Treimanis. Pătrunderea lui Budescu s-a soldat cu o lovitură de pedeapsă, după un atac corect al unui apărător ceh. Budescu a căutat contactul și a obținut decizia favorabilă, după care tot el a transformat.

FCSB a punctat, spre finalul primei reprize tot pe contraatac. Pasa de 40 de metri a lui Alibec a pus în valoare tehnica impecabilă a lui Budescu. Acesta a preluat cu cramponul, după un ricoșeu dificil din sol, apoi a lobat fabulos mingea care, pe traiectoria către plasă, a mângâiat muchia interioară a barei transversale.

După aceea, la adăpostul avantajului de pe tabela de marcaj, FCSB a conservat inteligent. Cehii au intrat în criză de timp, nereușind să reducă din handicap.

Alibec a închis tabela cu un șut expediat direct din lovitură liberă, din lateral dreapta. Căpitanul nostru a fost creditat cu gol, chiar dacă mingea a fost deviată de un apărător. Precedentul gol marcat de Alibec în acest sezon fusese tot contra lui Plzen, la returul câștigat cu 4-1. Denis Alibec a transformat atunci o lovitură de pedeapsă. Așa-zisa lui secetă, mult discutată la posturile de televiziune, pare a fi un concept fals, în condițiile în care Alibec a evoluat destul de puțin în campionat, el fiind, în strategia antrenorului Nicolae Dică, om de cupe europene în această perioadă.

FCSB are un culoar bun spre primăvara europeană, însă acest succes trebuie dublat de rezultate pe măsură.

FCSB va juca următorul meci pe 28 septembrie, la Lucerna, cu formația elvețiană FC Lugano. În celălalt meci al grupei, Hapoel Beer Sheva – FC Lugano 2-1.

Caseta tehnică

FCSB — Viktoria Plzen 3-0 (2-0)
Au marcat: Constantin Budescu (21 — penalty, 44), Denis Alibec (73).
București, Arena Națională: 20.000 spectatori
Europa League — Grupa G

Au evoluat echipele:
FCSB: 1. Florin Niță — 2. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălașa, 12. Junior Morais — 5. Mihai Pintilii, 6. Dragoș Nedelcu — 22. Cătălin Golofca, 11. Constantin Budescu (98. Dennis Man, 83), 17. Florinel Coman (23. Ovidiu Popescu, 57) — 7. Denis Alibec (căpitan; 9. Harlem Gnohéré, 74). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 99. Daniel Vlad — 10. Florin Tănase, 15. Marko Momcilovic, 29. William De Amorim.

Viktoria Plzen: 16. Ales Hruska — 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 21. Tomas Hajek, 8. David Limbersky — 29. Diego Zivulic (7. Tomas Horava, 61), 17. Patrik Hrosovsky — 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 80), 26. Daniel Kolar (căpitan), 10. Jan Kopic — 37. Jakub Reznicek (23. Marek Bakos, 61). Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 1. Matas Kozacik, 30. Dominik Svacek — 24. Milan Havel, 33. Andreas Ivanschitz.

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenți: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; arbitri adiționali: Aleksandrs Golubevs, Edgars Malcevs; arbitru de rezervă: Raimonds Tatriks (toți din Letonia)
Delegat UEFA: Paolo Rondelli (San Marino), observator UEFA pentru arbitri: Asim Hudiev (Azerbaidjan)
Cartonașe galbene: Hrosovsky (34), Budescu (55), Bakos (90+3).

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă