Medalie de bronz pentru România la Campionatul Mondial de bob şi skeleton din Austria

de Carla Popa , 21 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:34, 21 februarie 2016
Medalie de bronz pentru România la Campionatul Mondial de bob şi skeleton din Austria

Echipajul românesc, alcătuit din Maria Adela Constantin, Olivia Franciska Vild, Andreea Grecu şi Erika Anett Halay, a cucerit medaliile de bronz în proba feminină de bob-4 persoane, duminică, la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton de la Igls (Austria), transmite Agerpres

Aurul a fost adjudecat de Canada (Kaillie Humphries, Cynthia Appiah, Kasha Lee, Melissa Lotholz), în 1 min 47 sec 35/100, argintul a revenit tot unui echipaj canadian (Alysia Rissling, Janine McCue, Julia Corrente, Christine Debruin), în 1 min 48 sec 11/100, în timp ce România a sosit pe trei, cu timpul de 1 min 48 sec 18/100. ''Nu am avut un start prea bun, dar am reuşit două manşe foarte bune. E o zi mare!'', a declarat Maria Adela Constantin, după cursă, citată de site-ul oficial al federaţiei internaţionale. 

La cursă, desfăşurată în premieră în cadrul Campionatelor Mondiale, au participat patru echipaje. În toamna anului 2014, federaţia internaţională de specialitate (IBSF) a decis să permită şi femeilor să participe în probele de bob-4 persoane ca piloţi şi împingători. Primele femei pilot în Cupa Mondială au fost Kaillie Humphries (Canada) şi Elana Meyers Taylor (SUA), concurând alături de bărbaţi împingători. Primul echipaj integral feminin a fost pilotat de Alysia Rissling (Canada), la Cupa Nord-americană de la Calgary, în februarie 2015. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design