12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Papa Francisc, întâmpinat de sute de mii de credincioși, în pelerinajul...

VIDEO. Papa Francisc, întâmpinat de sute de mii de credincioși, în pelerinajul la Fatima

Papa Francisc a fost întâmpinat, vineri, de numeroși pelerini, la sosirea sa cu elicopterul în orașul-sanctuar din centrul Portugaliei, Fatima, unde Fecioara Maria a apărut în urmă cu 100 de ani, informează AFP, citat de Agerpres.

Elicopterul militar a survolat timp de câteva minute, de la altitudine joasă, sanctuarul unde s-au reunit sute de mii de credincioși fericiți de sosirea papei Francisc și a aterizat la ora locală 17:46 (16:46 GMT) pe stadionul municipal. În uralele credincioșilor care agitau steaguri și batiste albe, pontiful argentinian a parcurs surâzător, în picioare, în papamobil, cei aproximativ 5 kilometri de la stadion până la sanctuar. El a încălcat de mai multe ori protocolul de securitate, oprindu-se din loc în loc pentru a-i îmbrățișa pe credincioși. Înainte, el s-a oprit puțin la capela de la baza militară Monte Real, unde a aterizat avionul în care s-a aflat, pentru a se ruga.

Suveranul Pontif va rămâne până duminică la Fatima și va participa la celebrarea a o sută de ani de la aparițiile Fecioarei în fața celor trei copii păstori și la slujba de canonizare a celor doi frați, Jacinta și Francisco Marto, care au văzut aceste apariții. Cei doi frați au fost beatificați în urmă cu 17 ani de papa Ioan Paul al II-lea.  

După Paul al VI-lea în 1967, Ioan Paul al II-lea în 1982, 1991 și 2000, și respectiv Benedict al XVI-lea în 2010, papa Francisc este cel de-al patrulea Suveran Pontif care merge în pelerinaj la Fatima.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă