26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTENIS. Garbine Muguruza a câștigat turneul de la Roland Garros, după ce...

TENIS. Garbine Muguruza a câștigat turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Serena Williams

Jucătoarea spaniolă de tenis Gabrine Muguruza (22 de ani) a câștigat finala de la Roland Garros, impunandu-se cu 7-5, 6-3, in fata favoritei Serena Williams, numărul 1 mondial. Muguruza, numărul 4 mondial, câștigă, astfel primul turneu de mare șlem din cariera sa. E cea de-a doua finală de Grand Slam consecutivă pierdută de Serena Williams, după cea de la Australian Open.

Garbine Muguruza a început mai bine meciul şi a câştigat împotriva serviciului în game-ul cinci, însă liderul mondial, Serena Williams, nu a cedat şi a revenit la 4-4, iar setul s-a decis în prelungiri. Sportiva din Spania a făcut break-ul la 5-5 şi a închis setul în favoarea sa, scor 7-5, după ce a salvat două şanse de rebreak ale adversarei.

Manşa secundă a debutat, tot cu jucătoarea din Spania, a patra favorită pe lista capilor de serie, a câştigat pe serviciul Serenei, dar americanca s-a redresează rapid, a făcut break-ul şi a egalat la 1-1. Muguruza a rupt din nou echilibrul, scăpând de un game greu pe propriul serviciu şi ajunge la 4-2 în setul al doilea, iar la 5-3, Serena Williams a salvat patru mingi de meci pe propriul serviciu, însă nu a mai avut ce face în game-ul 10, câştigat de Muguruza, care a închis şi meciul în favoarea sa.

Serena Williams a reuşit 7 aşi, faţă de 4 ai adversarei, care a comis şi mai multe duble greşeli, 9 la număr. Liderul mondial a avut 23 de lovituri câştigătoare, în timp ce Muguruza, doar 18 şi 25 de greşeli neforţate. Sportiva din Spania a stat însă mai bine la procentajul primului serviciu, 58 la sută faţă de 49 la sută Serena Williams.

S-a terminat 7-5, 6-4 pentru Garbine Muguruza, care a câştigat primul trofeu de Mare Şlem din carieră, după ce anul trecut a ratat această şansă, fiind învinsă în finala de la Wimbledon, chiar de Serena Williams, care nu a reuşit să egaleze recordul deţinut de Steffi Graff, de 22 de titluri de Mare Şlem.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...
Ultima oră
Pe aceeași temă