25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPolonia sporește măsurile de securitate. Ce măsuri va lua

Polonia sporește măsurile de securitate. Ce măsuri va lua

Polonia își va spori, anul viitor, forțele armate la 150.000 de persoane, fiind preocupată de securitatea sa, a anunțat, vineri, ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, citat de AFP, informează Agerpres.

„Am decis să creştem efectivele armatei poloneze. Estimăm că anul viitor vor ajunge la circa 150.000 de soldaţi”, faţă de 100.000 în prezent, a declarat ministrul, în fața unor tineri soldați care și-au depus jurământul. 

El nu a menţionat explicit anexarea Crimeii de către Rusia sau conflictul separatist din Ucraina, dar aceste evenimente au determinat Polonia să-şi întărească apărarea şi să obţină din partea NATO, care va avea în iulie un summit la Varşovia, o prezenţă sporită a forţelor sale pe teritoriul său, notează AFP.

Astfel, Macierewicz a precizat că măsura vizează apărarea teritorială, „parte integrantă a forţelor armate poloneze în calitate de cea de-a cincea componentă”, după armata terestră, marină, aviaţie şi forţele speciale. 

Anterior, la un congres al organizațiilor militare, ministrul Macierewicz preciza că primele unităţi de apărare teritorială, formate din civili care au urmat o pregătire militară, vor fi gata în curând, începând cu regiunile orientale ale Poloniei.

 

 

Cele mai citite

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă