19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPerformanță pentru olimpicii români: Elevii au obținut patru medalii la Olimpiada de...

Performanță pentru olimpicii români: Elevii au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2015), desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia), informează Ministerul Educației.

Citește și: Reușită pentru România: Un muzician român, medaliat cu aur la Moscova

Astfel, laureatul cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

Citește și: Medalii de aur pentru echipa clujeană de fotbal feminin

La a XXII-a ediţie a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. 

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă