18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialObama vrea întăriri împotriva Zika

Obama vrea întăriri împotriva Zika

Președintele SUA, Barack Obama, a cerut sâmbătă Congresului fonduri suplimentare de luptă împotriva virusului Zika, în lipsa cărora americanii vor fi, în opinia sa, "în pericol", relatează AFP.

În cadrul alocuțiunii sale săptămânale, președintele democrat i-a îndemnat pe republicanii, care controlează cele două camere ale Congresului, să voteze pentru voturi suplimentare.

Întârzierea acestui vot "îi pune mai mult în pericol pe americani", a avertizat Obama. În februarie "am cerut Congresului finanțări de urgență considerate necesare de experți pentru a combate Zika", a reamintit președintele SUA.

Aceste fonduri sunt destinate mai ales "controlului asupra țânțarilor, pentru a stopa propagarea epidemiei, accelerării producției de vaccinuri, pentru noi teste de diagnostic și supravegherii mamelor și bebelușilor infectați", a spus Obama.

Agenția americană a medicamentului (Food and Drug Administration) a informat vineri că toate donările de sânge din Statele Unite vor fi testate pentru a vedea dacă sunt contaminate cu virusul Zika. "Există încă multă incertitudine în ceea ce privește natura și amploarea transmiterii virusului Zika", a precizat într-o declarație, Peter Marks, directorul FDA.

Femeile infectate cu Zika prezintă un risc crescut de a da naștere unui copil cu malformații ale creierului, boală denumită microcefalie, amintește AFP citat de Agerpres.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă