17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIncidente în Parlamentul României: Discursul lui Victor Ponta a fost întrerupt pentru...

Incidente în Parlamentul României: Discursul lui Victor Ponta a fost întrerupt pentru câteva minute

Deputaţii şi senatorii PPDD s-au retras, marţi, de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care premierul Victor Ponta prezintă scrisoare de intenţie către FMI, pe motiv că nu au fost consultaţi pe acest subiect înainte, de către premier.

“Având în vedere împrejurarea că primul ministru Victor Ponta a înţeles să se consulte doar cu unele partide de opoziţie, ignorând PPDD, deputaţii şi senatorii noştri înţeleg să se retragă de la şedinţa comună, pentru că pe domnul Ponta nu-l interesează punctul nostru de vedere în discuţii particulare, suntem convinşi că nu-l interesează nici în plen”, a precizat liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.

El a făcut acest anunţ înainte ca premierul să ia cuvântul în plenul Parlamentului.

Discursul premierului Victor Ponta din Parlament pe tema scrisorii FMI a fost ulterior întrerupt de preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care i-a dat un săculeţ cu bani, despre care a afirmat că reprezintă “30 de arginţi, preţul trădării pentru Roţia Montană”, şi l-a acuzat de trădare.

“Ponta trădătorul-salvaţi tricolorul!”, a strigat Neamţu de lângă Ponta, aflat la tribuna Parlamentului, după care a părăsit sala.

Premierul Victor Ponta a replicat rugând ca banii să îi fie returnaţi lui Neamţu, explicând că poate acesta are nevoie de ei pentru constituirea noului partid.

“Ştiu că domnia sa din lipsă de bani nu a fost ales în Parlament, parcă aşa a zis, nu din lipsă de voturi”, a spus Ponta.

Preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu a spus: “Nu permitem acte de huliganism în Parlament!”. De asemenea, din sala de plen s-a strigat “Golanilor!”, către Neamţu şi cei care îl însoţeau.

Pe hol, Neamţu a declarat jurnaliştilor că Ponta este “trădător”.

”Nu există nicio diferenţă fundamentală între Antonescu şi Victor Ponta. Nimeni nu are voie să vină să protesteze, să afişeze o pancardă, să afişeze tricolorul. Este grav că Ponta vrea să vândă România. Sunt alături de Augustin Ofiţeru care a făcut o plângere faţă de Ponta. Şova şi cu Ponta s-au comportat ca nişte agenţi de PR ai acestei companii private”, a strigat Neamţu.

Liderul PNR a menţionat că a intrat în Parlament la invitaţia lui Remus Cernea.

Cele mai citite

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
Ultima oră
Pe aceeași temă