14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFostul premier Vlad Filat a leşinat la tribunal după 17 zile de...

Fostul premier Vlad Filat a leşinat la tribunal după 17 zile de greva foamei

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, şi-a pierdut marţi cunoştinţa la judecătoria cartierului Buiucani din Chişinău, unde avea loc o noua şedinţă de judecată în dosarul care îl vizează, relatează portalul Moldova.org, citată de AgerpresO ambulanţă a fost chemată pentru a-i acorda asistenţa necesară. 

Igor Popa, unul din avocaţii lui Vlad Filat, a declarat presei că fostul premier a leşinat în anticamera Judecătoriei Buiucani, fapt menţionat în fişa medicală ce a fost întocmită de medicul de la Urgenţă, potrivit Unimedia. 
Avocaţii au cerut să fie transportat la Spitalul de Urgenţă pentru examinare, dar solicitarea lor a fost respinsă. 
“Nu este vorba despre o simplă slăbiciune, aşa cum spun procurorii. Şedinţa de judecată a fost amânată pentru mâine. Nu cred că Vlad Filat va fi în stare să fie prezent la această şedinţă. Filat a fost transportat înapoi la penitenciarul nr.13. Noi am solicitat să fie transferat la Urgenţă, dar am fost refuzaţi’, a declarat Igor Popa pentru Unimedia. 
Potrivit acestei publicaţii, deşi Filat nu a mâncat nimic de mai mult de două săptămâni, reprezentanţii Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) afirmă în continuare că starea lui este satisfăcătoare. 
Filat a publicat recent un nou mesaj pe Facebook în care scrie despre sentinţa sa care, potrivit lui, “a fost deja şoptită judecătorilor şi procurorilor’, anticipând o condamnare la 16-18 ani de închisoare. 
Fostul premier a fost reţinut preventiv la 15 octombrie 2015, iar ulterior arestat. Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari. El neagă acuzaţiile, declarând ca este victima unei răfuieli politice. 

 

Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă