12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialExplozia de vineri, într-un apartament din Botoșani, cauzată de pornirea hotei pentru...

Explozia de vineri, într-un apartament din Botoșani, cauzată de pornirea hotei pentru a elimina gazele acumulate în bucătărie

Explozia care s-a produs, vineri, într-un apartament din Botoșani a fost cauzată de arcul electric generat la pornirea hotei, a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Cristian Amarandei.

Proprietarul apartamentului unde a avut loc incidentul a sesizat un miros puternic de gaz și a vrut să pornească hota pentru a aerisi. „Explozia ar fi putut fi evitată dacă proprietarul ar fi încercat să aerisească camera prin deschiderea geamului. El a deschis hota, iar în acel moment s-a produs arcul electric, care, cel mai probabil, a declanșat explozia”, a afirmat Amarandei. 

Deflagrația s-a soldat cu rănirea gravă a proprietarului apartamentului, un bărbat de 71 de ani, precum și a altor patru persoane, dintre care și un copil de 11 ani, din apartamente vecine. Alte peste 20 de persoane au fost evacuate, iar imobilul a fost evacuat până la efectuarea unei expertize tehnice.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă