Cine este Paul Lambrino şi cum s-a transformat din nepot nelegitim în moştenitor renegat de Casa Regală

de Antonia Deak , 12 decembrie 2015 - stire actualizata la ora 17:18, 13 decembrie 2015
Cine este Paul Lambrino şi cum s-a transformat din nepot nelegitim în moştenitor renegat de Casa Regală

Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut și ca Paul Lambrino sau Prințul Paul al României, este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, fiul prințului Carol al II-lea al României, din prima sa căsătorie, anulată de regele Ferdinand, cu Zizi Lambrino.

De la copilul “fiului nelegitim” la nepotul moştenitor al regelui Carol al II-lea

În urma a două procese de paternitate în Portugalia și Franța, câștigate de tatăl său, numele legal recunoscut în Uniunea Europeană al lui Paul este Paul Philippe, Prinț de Hohenzollern, Prinț al României. Mama lui Paul este Helene Nagavitzine, prima soție a lui Mircea Grigore Carol.

Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino, care a dus la nașterea tatălui său, a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919. Această hotărâre a fost contestată în tribunalele internaționale, din Portugalia și Franța, acolo unde Paul al României a câștigat recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.

Citește și: Halucinanta poveste a Prinţesei Lia: acuzată de fostul soţ că l-a înşelat cu arhiepiscopul Desmond Tutu şi cu actriţa Zsa Zsa Gabor

La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut, astfel, drept moștenitor al lui Carol al II-lea.

Conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei Case Regale nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către Șeful acelei Casei Regale. Cum nici Regele Carol II, nici actualul Șef al Casei Regale a României, Regele Mihai I, nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său - un copil rezultat dintr-o căsătorie anulată - folosirea numelui „de România” de către acesta este forțată.

Paul a urmat școala primară la un gimanziu iezuit. Când avea 13 ani, tatăl său s-a recăsătorit cu o americancă și s-a mutat la Londra, unde i-a fost eliberat un document de călătorie cu titlul de ”Prince of Hohenzollern, Prince of Romania.

În Regatul Unit, Paul al României a urmat Școala Gordonstoun în același timp cu Prințul Charles al Marii Britanii. Ulterior, a făcut colegiul Millfield, într-o clasă paralelă cu cea a Prințului Moștenitor al Thailandei, Vajiralongkorn

Interesele profesionale

În perioada colegiului, Paul a început să fie atras de fotografie și a primit de la tatăl său primul aparat foto profesional marca Pentax. Timp de trei ani, a realizat mai multe pictoriale cu personalități, printre care și dirijorul Daniel Baremboim.

Însă, a abandonat cariera în fotografie pentru a se implica în tranzacții cu obiecte de artă. Între 1977 - 1979 a devenit partener al Companiei turistice "Fregate Associates" din Anglia și Seychelles, Oceanul Indian.

La Londra, a înfiinţat două companii specializate în importul de articole decorative din India, din satele de lângă Jaipur.

În anul 1979, a plecat în Peru unde a participat la expediția conservaționistului Felipe Benavides de salvare a faunei din Anzi.

În anul 1985 s-a mutat la Madrid unde a început cercetările pentru cartea ”Carol al II-lea”, publicată în 1988. Trei ani mai târziu, a înfiinţat ”Fundația Prințul Paul pentru România”

Paul Philippe este căsătorit, din anul 1995, cu Lia Georgia Triff, cetățeancă americană de origine română. Nunta lor a avut loc la Mănăstirea Cașin, în prezența membrilor Corpului Diplomatic. Cincisprezece ani mai târziu, s-a născut, la București, la Maternitatea Regina Maria, fiul lor, Carol Ferdinand.

Băiatul a fost creștinat în religia ortodoxă pe 22 mai 2010, la Biserica Domnița Bălașă, avându-i ca nași oficiali pe Președintele Traian Băsescu și pe soția lui, Maria. Nașii onorifici ai copilului au fost Prințul Moritz von Hessen, Prințesa Madeleine Bendheim un Steinfurt și Prințesa Gabriella de Savoia.

Paul Lambrino şi cele 47 de hectare din Pădurea Snagov

În anul 2012, un raport al Curţii de Conturi a arătat modul fraudulos în care Paul Lambrino ar fi intrat în posesia a 47 de hectare din Pădurea Snagov, domeniu public al Municipiului Bucureşti, care nu a fost niciodată în proprietatea Casei Regale.

Astfel, Paul Lambrino a fost cercetat în dosarul în care Viorel Hrebenciuc şi fiul său Andrei au fost învinuiţi pentru implicare în retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de pădure, din Suceava. Mai exact, procurorii anticorupţie au spus că există dovezi că prinţul şi soţia sa ar fi încercat să obţină ilegal reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare situat pe raza oraşului Broşteni, judeţul Suceava.

Aceasta nu a fost singura acuzaţie de acest gen pe care autorităţile i-au adus-o lui Paul Lambrino. Ba din contră: nepotul ilegitim al lui Carol al II-lea este suspectat că ar sta în spatele jafului asupra Pădurii Snagov, iar Curtea de Conturi a descoperit ilegalităţile în anul 2012. Mai mult, auditorii au şi trimis un raport Parlamentului României, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Finanţelor cu privire la modul în care Paul a primit peste 46 de hectare de pădure.  

 

Loading...

Comentarii

 • peticuta

  16 decembrie 2015 13:49

  faceti un drum pana la sinaiaacolo locuieste carstea vasile, fiul dr. carstea, medicul palatului.. ce veti constata poate fi probat prin testul adn...

  raspunde comentariului
 • JURIS

  15 decembrie 2015 4:53

  ACEST INDIVID ESTE UN IMPOSTOR. A FOST CONCEPUT CU AMANTA REGELUI CAROL II, ANUME ZIZI LAMBRINO, AL CAREI CAVOU SE GASESTE ÎN CIMITIRUL BELLU DIN BUCURESTI. CA ATARE, NU ARE NICI O LEGATURA CU MONARHIA ROMÂNIEI, RESPECTIV HOHENZOLLERN SIGMARINGEN.

  raspunde comentariului
 • SULIMANU

  14 decembrie 2015 11:31

  Romania este REPUBLICA asa scrie in constitutie. Orice alte forme de organizare sunt atentate la statul de drept.Punctul doi acesti fosti regi straini au fost impusi de tari straine .Bine ca nu vin si turcii cu casa regala pashala sa revendice SULTANATUL cu urmasii sultanilor...etc.

  raspunde comentariului
 • rody

  13 decembrie 2015 16:34

  Cum poti face bani pe internet! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email rodyalbayahoo.com

  raspunde comentariului
 • rodica

  13 decembrie 2015 16:33

  Cum poti face bani pe internet! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email rodyalbayahoo.com

  raspunde comentariului
 • zorro

  13 decembrie 2015 16:06

  Bai nene,acum este clar ca acest PAUL ,a dorit sa vina in tara noastra NU ca print,ci el se gandea cum sa NE fure pe noi romanii ,dandu-se el ,mare print mostenitor al lui CAROL!!!......si uitati-va dragi romani ca ,a reusit impreuna cu ajutorul "cozilor de topor ,tradatorilor de la noi"sa NE fure la greu si inca mai voia nemernicul sa ne fure!!!.....ce ne trebuie noua rege?.....va aduceti aminte ce ne spunea si MIHAI cand a venit in tara "ca el NU doreste nimic de la noi,ca stie ca CEAUSESCU ne-a saracit" si .....acum nu stie ce sa mai ceara familia lui ,ca el e vai......DNA-ul e bine ca taie in carne vie ,ca-i prinde pe acesti profitori ai timpurilor negre ale poporului roman!....un pensionar,care din ce stie de la parintii lui,simpli tarani ,nu doreste monarhie.....

  raspunde comentariului
 • Olteanu Petre

  12 decembrie 2015 22:00

  Hai sa facem bani pe cai cinstite !Castiga bani acasa! Cel mai eficient program de lucru la domiciliu a fost lansat! Castiga bani acasa! Simplu, confortabil, cu rezultate! Porneste imediat si castiga bani acasa! Trebuie doar sa ai calculator, internet si minime cunostinte de folosire a documentelor word si pdf. Cand vrei cu seriozitate sa incepi, cauta-ne la adresa de email oppetricagmail.com

  raspunde comentariului
 • Terzi Petre

  12 decembrie 2015 21:53

  O fi sau nu de vita nobila, dar nici Hohentolern nu poate fi numit, pentru ca nu a dovedit ca are ceace Regele Carol I pretuia in mod special CARACTERUL. Un om cu caracter nu se poate preta la ceeace de ce este invinuit Paul Lambrino.

  raspunde comentariului
 • Terzi Petre

  12 decembrie 2015 21:53

  O fi sau nu de vita nobila, dar nici Hohentolern nu poate fi numit, pentru ca nu a dovedit ca are ceace Regele Carol I pretuia in mod special CARACTERUL. Un om cu caracter nu se poate preta la ceeace de ce este invinuit Paul Lambrino.

  raspunde comentariului
 • Vasile

  12 decembrie 2015 18:51

  O fi Paul principe de Hohenzollern, dar in nici-un caz principe de Romania.Nu este recunoscut de Casa Regala i niciodata nu a fost si nu va fi recunoscut de romani.Comportarea lui a dovedit ca nu are nimic in comun cu Romania i nici cu romanii.A venit in Romania dupa ,,ciolan" dar si-a dat, asa zisa cinste, pe rusine.Nimeni nu l-a invitat in Romania si nici nu avem nevoie de un asa print, exista o limita a bunului simt.Vinovati sunt si cei care l-au scos in fata pe ecranele televizoarelor si l-au bagat vrei nu vrei in casele romanilor.Rusine.

  raspunde comentariului
 • vaporeanu

  12 decembrie 2015 16:01

  Cum poti face bani pe internet! Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email gheorgheneculayahoo.com

  raspunde comentariului
 • este

  12 decembrie 2015 13:19

  copilul unei *****, care a fost recunoscut print de neo bolsevicii Romaniei, doar pentru a jefui Romania mai abitir. Asta este adevarul! Am ajuns tara jafului mondial, nimeni nu si-a tradat teritoriul strabun mai mult ca "ai nostrii"!

  raspunde comentariului
 • Sorin Constantin

  12 decembrie 2015 9:20

  Citit articolul,subiect tratat cu superficialitate1.Nu aflăm cînd a venit pe lume Paul,adică data nașterii.2.De ce este considerat fiu nelegitim,dacă a venit pe lume în urma căsătoriei dintre Carol și Zizi?Fiu nelegitim poate fi considerat doar de familia fostului suveran Mihai I,dar nu și din punct de vedere legal. Ca notă exotică,Mihai a fost zămislitconceput înainte de căsătoria dintre Carol și Elena sau după căsătorie?Se zvonește că a fost cam zorită stabilirea datei căsătoriei și Carol nu ar fi vrut dar domnișoara din Grecia era cam ,,grea". Sănătate și vîrtute.

  raspunde comentariului
  • succesor @ Sorin Constantin

   12 decembrie 2015 22:00

   Iti dau eu cateva date Casatoria lui Carol II cu Zizi Lambrino a fost anulata pe 9 ianuarie 1919. Carol Mircea, fiul lui Carol II s-a nascut pe 20 august 1920. Deci el nu numai ca nu s-a nascut in timpul unei casatorii, chiar contestata si anulata, dar nici nu a fost procreat in timpul unei casatorii. Incontestabil Paul este nepotul lui Carol II dar doar ca persoana civila, in nici un caz ca membru de familie regala, char asa, de opereta cum a ajuns din pacate acum familia noastra regala. In concluzie, Paul poate mosteni drepturil civile dar in nici un caz drepturi dinastice.

   raspunde comentariului
   • am

    15 decembrie 2015 6:42

    casatoria a fost facuta pe 21 aug 1918 si anulata pe 29 martie 1919. Carol Lambrino s-a nascut pe 8 ian 1920.

    raspunde comentariului
    • succesor @ am

     15 decembrie 2015 18:25

     Poate sttii mai bine ca Wikipedia. Dar atat in cea romaneasca cat si in cea englezeasca data nasterii este 8 august 1920, nu ianuarie. Dar chiar daca ar fi fost in 8 ianuarie tot era la mai mult de 9 luni de la anularea casatoriei. In plus este cunoscut faptul ca relatia li Carol II cu Zizi Lambrino a durat si dupa anularea casatoriei.

     raspunde comentariului
     • am

      16 decembrie 2015 7:35

      asa e 8 aug 1920, am scris gresit eu, tot din wikipedia am luat informatia. Mihai s-a nascut un an mai tarziu, in oct 1921. Ce n-am inteles eu este cine poate anula casatorii daca nu era divort. Sau poate n-am inteles motivul anularii casatoriei.

      raspunde comentariului
      • succesor @ am

       16 decembrie 2015 12:18

       Nici eu nu stiu care erau legile si procedura pe atunci. Stiu insa ca anularea nu a fost contestata. Deasemenea mai stiu ca conform constitutiei in vigoare pe atunci principele mostenitor iar Carol II era pe atunci principe mostenitor nu se putea casatori decat cu o persoana dintr-o casa regala. De altfel si Ferdinand, tatal sau aproape reusise sa il convinga pe Carol I, tatal sau sa se casatoreasca cu o domnisoara Vacarescu. Si a venit reactia primului ministru de atunci, Lahovarry, care l-a lasat perplex pe orgoliosul rege "Majestate, aiasta nu se poate!" Si nu s-a putut, iar Ferdinand s-a casatorit cu Maria, nepoata reginei Victoria - Bunica Europei

       raspunde comentariului
    • am

     15 decembrie 2015 8:19

     mai exista 2 referinte una cum ca Ferdinand "ar fi anulat casat prin Curtea Suprema" nu stiu cum vine asta...probabil a introdus o petitie in Ian 1919, si alta despre "Curtea Suprema a anulat casatoria" in august 1919. Exista si o referinta despre copil ca trebuie sa se nasca la mai putin de 300 de zile de la anularea casatoriei, pt a fi recunoscut de casa regala.

     raspunde comentariului
 • augustin

  11 decembrie 2015 22:13

  Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email augustin.dobosgmail.com

  raspunde comentariului
 • Citizen

  11 decembrie 2015 22:12

  Alteta Sa Penala .

  raspunde comentariului
 • titel

  11 decembrie 2015 20:35

  Se poate si asa!Căutăm colaboratori dornici să-și îmbunătățească venitul lunar într-un mod plăcut, lucrând acasă în regim part-time sau full-time, pe calculator. Dacă ești interesat, alătură-te echipei noastre! Suntem un grup în plină ascensiune implicat într-un mare proiect ce vizează piața de carte electronică. Nu este necesară experiența. Ai nevoie de cunoștințe minime PC, perseverență și atenție la detalii. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Fii curajos, încearcă și tu! Pentru informații suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de emailconstantinbuleteanuyahoo.com

  raspunde comentariului
 • ce rusine...

  11 decembrie 2015 18:52

  Printul nu e poama serioasa!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design