9.3 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSportFormula 1FOTO Ministrul Justiției, la taclale cu infractorul Ghiocel, patronul de presă șantajist....

FOTO Ministrul Justiției, la taclale cu infractorul Ghiocel, patronul de presă șantajist. Ce explicație oferă Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, are întâlniri neprotocolare cu personaje foarte “exotice” când merge acasă la Iași. Acum o săptămână, Toader s-a întâlnit cu Ghiocel Asimionesei, patron de presă condamnat pentru șantaj la trei ani de închisoare cu suspendare.

Dovada întâlnirii celor doi este o fotografie publicată pe propriul cont de Facebook de către Gabriel Gachi, editor al „Reporter de Iași”, săptămânal din orașul ministrului Justiției. „Fotografia a fost făcută sâmbăta trecută de un cititor al REPORTERULUI DE IAȘI”, într-un centru comercial, a scris Gachi ieri pe rețeaua de socializare.



Ministrul confirmă: „Am schimbat câteva cuvinte!”

Într-adevăr, în fotografia publicată de editorul „Reporter de Iași” pot fi identificați cu ușurință, în stânga fotografiei, Ghiocel Asimionesei și, în dreapta, ministrul Justiției, Tudorel Toader. În imagine se mai văd coșuri mari din cele care se găsesc în hipermarket-uri, cei doi părând că s-au întâlnit întâmplător în timp ce-și făceau cumpărăturile. Poziția statică în care se găsesc cele două personaje arată că Asimionesei și Toader s-au oprit să schimbe câteva vorbe, nu doar s-au salutat în timp ce treceau unul pe lângă celălalt.

RL l-a contactat pe ministrul Justiției și acesta a confirmat, printr-un mesaj telefonic, informația. „Împreună cu unul dintre băieți, eram la cumpărături! A fost o întâlnire absolut întâmplătoare, am schimbat câteva cuvinte!”, a spus Tudorel Toader pentru RL. Întrebat dacă nu consideră că discuția lejeră cu un condamnat implică riscuri de imagine, Toader a replicat: „Ministrul Justiției discută cu toată lumea, inclusiv cu deținuții din penitenciare!”.

Dovada, produsă de un ieșean vigilent

Ieri (duminică, 17 septembrie a.c.), în jurul prânzului, Gabriel Gachi a postat fotografia cu Toader și Asimionesei pe Facebook și a adăugat un text din care cităm parțial: „Tudorel Toader, ministrul Justiției, întreținându-se cordial cu patronul informal al BZI („Bună ziua, Iași!”, cotidian ieșean, continuator al fostului cotidian local „Ziua de Iași” – n.r.), Ghiocel Asimionesei, pe un culoar la Carrefour. Fotografia a fost făcută sâmbăta trecută de un cititor al REPORTERULUI DE IAȘI și nu prezintă un fapt compromițător, ci dezvăluie o realitate necosmetizată, frustă: planurile în societatea românească se suprapun într-un singur blat «cu de toate. Nu există repere sedimentate, trăim într-o lume mică în care patroni de presă grobieni și atavici se contopesc cu mari demnitari ai statului român.”



Ghiocel, șantajist de presă definitiv

În ianuarie 2013, Ghiocel Asimionesei a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. „Asimionesei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, condiționată de un termen de încercare de cinci ani”, a spus la acea dată, pentru agenția de presă Mediafax, Claudia Ilieș, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Cluj, instanța care a pronunțat decizia. Mediafax a mai arătat că „Florin Ghiocel Asimionesei și Alin Tocan (fost jurnalist la «Ziua de Iași – n.r.) au fost judecați pentru șantaj, fiind acuzați că în perioada 2001-2004, când erau la «Ziua de Iași, au cerut mai multor politicieni și oameni de afaceri bani pentru publicitate, amenințând că altfel vor scrie despre ei în ziar. Dosarul a fost strămutat în iunie 2006 la Judecătoria Cluj. În dosar s-au constituit părți civile peste 15 persoane publice, oameni politici și de afaceri din Iași (unul dintre aceștia fiind și Relu Fenechiu – n.r.)”.

Recidivă. Primarul Chirica, ghiocel în fața lui Asimionesei

Conform cotidianului „Ziarul de Iași”, pare că practicile „jurnalistice” ale lui Asimionesei ar continua și în prezent. Într-un articol intitulat „Primarul Chirica, strivit de interesele imobiliare ale lui Ghiocel Asimionesei?”, publicația citată a scris în februarie a.c.: „Arhitectul-şef al oraşului, numit în funcţie de doar câteva luni, a fost schimbat de primar fără nici o explicaţie, şi fără nici un anunţ în acest sens. Firele duc însă la interesele familiei lui Ghiocel Asimionesei, care vrea să construiască în Sărărie (cartier din Iași – n.r.) două imobile pe un teren luat pe nimica toată de la Primărie, prin asociere. Schimbarea arhitectului-şef s-a făcut în chiar ziua în care ziarul controlat de Ghiocel Asimionesei, singurul patron de ziar din România condamnat definitiv pentru şantaj prin presă, îl «executa» pur şi simplu pe acest arhitect-şef, pentru vini generale. Modul ascuns în care s-a procedat ridică întrebarea dacă primarul a devenit captiv intereselor imobiliare obscure”.

Cele mai citite

Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară

Ca să-ți pregătești vehiculul de drum în momentul în care vine primăvara, este important să verifici dacă este încă în stare bună după ce...

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului...

Piedone, amenințat până în ultimul moment! “M-au sunat să mă retrag, că e mai bine pentru familia mea!”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dezvăluit că a fost supus presiunilor pentru a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, fiindu-i sugerat...
Ultima oră
Pe aceeași temă