FOTO Ministrul Justiției, la taclale cu infractorul Ghiocel, patronul de presă șantajist. Ce explicație oferă Tudorel Toader

de Catalin Prisacariu , 18 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:09, 18 septembrie 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, are întâlniri neprotocolare cu personaje foarte “exotice” când merge acasă la Iași. Acum o săptămână, Toader s-a întâlnit cu Ghiocel Asimionesei, patron de presă condamnat pentru șantaj la trei ani de închisoare cu suspendare.

Dovada întâlnirii celor doi este o fotografie publicată pe propriul cont de Facebook de către Gabriel Gachi, editor al „Reporter de Iași”, săptămânal din orașul ministrului Justiției. „Fotografia a fost făcută sâmbăta trecută de un cititor al REPORTERULUI DE IAȘI”, într-un centru comercial, a scris Gachi ieri pe rețeaua de socializare.



Ministrul confirmă: „Am schimbat câteva cuvinte!”

Într-adevăr, în fotografia publicată de editorul „Reporter de Iași” pot fi identificați cu ușurință, în stânga fotografiei, Ghiocel Asimionesei și, în dreapta, ministrul Justiției, Tudorel Toader. În imagine se mai văd coșuri mari din cele care se găsesc în hipermarket-uri, cei doi părând că s-au întâlnit întâmplător în timp ce-și făceau cumpărăturile. Poziția statică în care se găsesc cele două personaje arată că Asimionesei și Toader s-au oprit să schimbe câteva vorbe, nu doar s-au salutat în timp ce treceau unul pe lângă celălalt.

RL l-a contactat pe ministrul Justiției și acesta a confirmat, printr-un mesaj telefonic, informația. „Împreună cu unul dintre băieți, eram la cumpărături! A fost o întâlnire absolut întâmplătoare, am schimbat câteva cuvinte!”, a spus Tudorel Toader pentru RL. Întrebat dacă nu consideră că discuția lejeră cu un condamnat implică riscuri de imagine, Toader a replicat: „Ministrul Justiției discută cu toată lumea, inclusiv cu deținuții din penitenciare!”.

Dovada, produsă de un ieșean vigilent

Ieri (duminică, 17 septembrie a.c.), în jurul prânzului, Gabriel Gachi a postat fotografia cu Toader și Asimionesei pe Facebook și a adăugat un text din care cităm parțial: „Tudorel Toader, ministrul Justiției, întreținându-se cordial cu patronul informal al BZI („Bună ziua, Iași!”, cotidian ieșean, continuator al fostului cotidian local „Ziua de Iași” - n.r.), Ghiocel Asimionesei, pe un culoar la Carrefour. Fotografia a fost făcută sâmbăta trecută de un cititor al REPORTERULUI DE IAȘI și nu prezintă un fapt compromițător, ci dezvăluie o realitate necosmetizată, frustă: planurile în societatea românească se suprapun într-un singur blat «cu de toate. Nu există repere sedimentate, trăim într-o lume mică în care patroni de presă grobieni și atavici se contopesc cu mari demnitari ai statului român.”



Ghiocel, șantajist de presă definitiv

În ianuarie 2013, Ghiocel Asimionesei a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. „Asimionesei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, condiționată de un termen de încercare de cinci ani”, a spus la acea dată, pentru agenția de presă Mediafax, Claudia Ilieș, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Cluj, instanța care a pronunțat decizia. Mediafax a mai arătat că „Florin Ghiocel Asimionesei și Alin Tocan (fost jurnalist la «Ziua de Iași - n.r.) au fost judecați pentru șantaj, fiind acuzați că în perioada 2001-2004, când erau la «Ziua de Iași, au cerut mai multor politicieni și oameni de afaceri bani pentru publicitate, amenințând că altfel vor scrie despre ei în ziar. Dosarul a fost strămutat în iunie 2006 la Judecătoria Cluj. În dosar s-au constituit părți civile peste 15 persoane publice, oameni politici și de afaceri din Iași (unul dintre aceștia fiind și Relu Fenechiu – n.r.)”.

Recidivă. Primarul Chirica, ghiocel în fața lui Asimionesei

Conform cotidianului „Ziarul de Iași”, pare că practicile „jurnalistice” ale lui Asimionesei ar continua și în prezent. Într-un articol intitulat „Primarul Chirica, strivit de interesele imobiliare ale lui Ghiocel Asimionesei?”, publicația citată a scris în februarie a.c.: „Arhitectul-şef al oraşului, numit în funcţie de doar câteva luni, a fost schimbat de primar fără nici o explicaţie, şi fără nici un anunţ în acest sens. Firele duc însă la interesele familiei lui Ghiocel Asimionesei, care vrea să construiască în Sărărie (cartier din Iași – n.r.) două imobile pe un teren luat pe nimica toată de la Primărie, prin asociere. Schimbarea arhitectului-şef s-a făcut în chiar ziua în care ziarul controlat de Ghiocel Asimionesei, singurul patron de ziar din România condamnat definitiv pentru şantaj prin presă, îl «executa» pur şi simplu pe acest arhitect-şef, pentru vini generale. Modul ascuns în care s-a procedat ridică întrebarea dacă primarul a devenit captiv intereselor imobiliare obscure”.

Comentarii

 • tziganca imputzita

  28 septembrie 2017 20:44

  Un iesean vigilent!

  raspunde comentariului
 • un roman

  26 septembrie 2017 10:17

  Cap de bou,cu diplome,functii, ,bani,corupt,mafiot batrin,alt pupet,mupet,tufa de venetia, cu siguranta,,sarlatanul asta e si cavaler , de Loja,prea miroase,pute ticalosul

  raspunde comentariului
 • USA

  21 septembrie 2017 20:44

  Derbedeul asta Comunist v a mere la bulau inpreuna cu ti ganii lui din PSD si alte partide UDMR,Basescu si altiiFu te ti voi tara acum dar sa vedem cine ride la urma

  raspunde comentariului
 • Valeriu

  19 septembrie 2017 21:28

  Dacă autorul articolului găsește că expresia feței ministrului Tudorel Toader e compatibilă cordialitatea, se cheamă că semnatarul imundului pretins material de presă de mai sus este GRAV AFECTAT DE AMBLIOPIE!

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  18 septembrie 2017 18:29

  Până-n fund băui voluptatea morții neîndurătoare, cu sau fără vaselină ecce franjurare...

  raspunde comentariului
 • Dan T

  18 septembrie 2017 15:10

  Dupa ce si-a dat arama pe fata aratandu-se un zelos slujitor al psd-Dragnea zic unii ca ar fi santajat !?- treaba lui, tot aia e acum nu se mai ascunde, foloseste aceleeasi jalnice dezvinovatiri ca oricare membru penal al psd.

  raspunde comentariului
 • impostorii firescului

  18 septembrie 2017 11:38

  Acesti infractori si-au pierdut definitiv rusinea.

  raspunde comentariului
 • Gelu

  18 septembrie 2017 9:36

  Cine se-aseamana se-aduna.

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  18 septembrie 2017 4:35

  În loc să se tolereze cu cei neprihăniți și să-și îngrijească imaginea precum icoana preacinstitei fecioare...

  raspunde comentariului
 • Bila

  18 septembrie 2017 2:52

  Hai ma, pe cine sa apere si sa ajute ministrul pesedist daca nu pe un penal?!

  raspunde comentariului
 • Ecce Arianus

  18 septembrie 2017 0:39

  Evident Fuhrerul ecce ascuns în dulap la Cotroceni când nu face excursii la stână să înbuce o brânză de burduf proaspătă si să se pozeze cu Cristian Homobuci

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design