16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCameleonia - Decoraţiuni şi produse de lifestyle unice

Cameleonia – Decoraţiuni şi produse de lifestyle unice

Decorurile artistice din faianţă pictată în format mare prezentate de Cameleonia reprezintă o noutate absolută în designul interior din România şi pot fi o alegere inspirată pentru decor care devine astfel un univers al culorilor şi al optimismului. Decoraţii şi obiecte de lifestyle unice pot fi folosite cu succes în ambientarea casei, în living, baie, bucătărie, terasă sau piscină.

Pentru a ne contura universul care ne reprezintă, putem porni de la o imagine care ne fascinează şi pe care dorim să o vedem în casă, pe terasă sau în piscină. După realizarea picturii de către maeştri artizani spanioli, ce folosesc tehnici vechi de peste 500 de ani, plăcile de faianţă sunt introduse în cuptor, crescând treptat temperatura până la 1000 de grade Celsius, pe o perioadă de 24 ore. Temperatura ridicată permite fixarea culorilor, astfel încât faianţa poate fi spălată şi curăţată atunci când este montată, fără riscuri de decolorare.

Tehnica de montaj este aceeaşi ca la faianţa obişnuită, numai că fiind realizată manual, fiecare tuşă de pensulă este unică. Existând variaţii de temperatură în ciclurile de coacere, culorile faianţei îmbrăţişează nuanţe uşor diferite, acesta fiind unul dintre motivele ce le oferă caracterul unic şi amprenta handmade.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă