14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialApa Nova a reuşit să diminueze cu 25% faţă de 2010 numărul...

Apa Nova a reuşit să diminueze cu 25% faţă de 2010 numărul reclamaţiilor referitoare la calitatea apei | FOTO

Apa Nova Compania de Ape Bucureşti, concesionarul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare din Capitală, a lansat miercuri o consultare publică privind calitatea serviciilor prestate.

Anul trecut, echipele Apa Nova au intervenit pentru rezolvarea unui număr de 1.824 reclamații privind calitatea apei, cu 25 % mai puțin față de anul 2010, a informat compania.

De asemenea, au fost consemnate 7.146 intervenții realizate pe rețeaua de apă, în scădere cu 20% față de anul 2010, şi 13.975 intervenții pe rețeaua de canalizare, cu aproximativ 15% mai puțin față de aceeaşi perioadă de referinţă. Prin programele preventive ale companiei au fost curățate nu mai puţin de 26.483 de guri de scurgere și 263 km de rețea de canalizare.

Totodată, au fost modernizaţi 20,5 km rețea de apă. Principale lucrări au fost în zona Teiul Doamnei (1,7 km), Izvor, Coșbuc (1,7km), Iuliu Maniu (1,2 km). Pe de altă parte, au fost modernizaţi 4,8 km rețea de canalizare, cele mai importante intervenţii având loc Şoseaua Floreasca, la Piața Sudului şi Izvorul Oltului.

Toate investițiile făcute în cei 16 ani de concesiune a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti (aproximativ 400 milioane de euro) au fost exclusiv din fonduri proprii, a menţionat Apa Nova, în cadrul dezbaterii publice care a avut loc pe 5 aprilie, la Sala Palatului. 

Investițiile Apa Nova Compania de Ape în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare din municipiul București au condus la creșterea calității serviciilor, degrevând astfel bugetul consolidat al Capitalei de sume importante, în condiţiile în care rețelele rămân în proprietatea statului român.

Cele mai citite

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă