12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAndrei Cornea: Sub o stea fericită | OPINIE REVISTA 22

Andrei Cornea: Sub o stea fericită | OPINIE REVISTA 22

Dacă d-l Dragnea ar fi fost lăsat să fie prim-ministru, el ar fi trebuit să decidă singur: sacrifică economia sau promisiunile electorale demagogice? În oricare situație, destinul lui politic ar fi fost pecetluit. Dar așa, nu el e responsabilul, ci mereu alții.

D-l Dragnea e un politician norocos. E născut sub o stea fericită. Acuma, poate că dânsul se ima­gi­nează ghinionist, dar îl rugăm să ne creadă pe noi: știm mai bine, dotați cum ne știm cu o vi­ziune panoramică, care nu se poticnește în detalii nesemnificative.

Și care e marele noroc al d-lui Dragnea? Evident, acela că, deși e vătaful României, nu prea are ni­cio răspundere pentru guvernarea prezentă; o con­damnare cu suspendare trimisă de destin la mo­mentul potrivit, la care s-au mai adăugat nis­caiva demonstrații de amploare în legătură cu pra­gul pentru abuzul în serviciu (cunoașteți treaba, nu reiau povestea) l-au ținut în afara slujbei grele și periculoase de prim-ministru. Parcele i-au țe­sut d-lui Dragnea firul cel mai auriu cu putință: de­și s-a zbătut din răsputeri să fie prim-ministru, du­pă câștigarea alegerilor, deși trepădușii au în­cer­cat forțarea legilor cu Ordonanța 13, a fost de­geaba. Pe scurt, nimeni nu poate spune că omul n-a vrut să se jertfească pe altarul binelui public. Dar n-a fost să fie. Ce noroc pe el!

Citește textul integral în Revista 22

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă