19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAdevărata reţetă de paste carbonara

Adevărata reţetă de paste carbonara

Această reţetă clasică a bucătăriei italiene nu se prepară chiar atât de uşor. Chiar dacă originea exactă a acestui fel de mâncare nu se cunoaşte încă, legenda spune că a fost inventat de cărbunarii italieni care lucrau în pădurile Apennins, scrie Terra Femina. Ei şi-au imaginat o porţie de paste consistente cu produse de munte: ouă, şuncă şi brânză.

Pentru a obţine paste carbonara cu adevărat delicioase, secretul constă în calitatea ingredientelor şi în lăsatul sosului la frigider.

INGREDIENTE:

  • 400 g spaghete
  • 250 g şunculiţă de porc (din aceea subţire, cu straturi de carne)
  • 200 g brânză de oaie
  • 50 g parmezan
  • patru gălbenuşuri de ou şi un ou întreg
  • piper măcinat

MOD DE PREPARARE:

Fierbe pastele într-o oală mare cu apă şi sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Este preferabil să le laşi al dente.

Între timp, într-un vas mare, amestecă gălbenuşurile de ou şi oul întreg cu brânza de oaie şi parmezanul. Apoi adaugă două-trei prafuri de piper, proaspăt măcinat dacă e posibil.

Scoate şoricul de pe şunculiţă, apoi tai-o în bucăţele mici şi căleşte-o puţin într-o tigaie la foc tare.

Când pastele sunt fierte, scurge-le de apă şi varsă-le peste amestecul de ouă cu brânze. Adaugă şunculiţa şi amestecă totul repede pentru a nu permite ouălor să se coacă. Poţi adăuga un strop de apă caldă pentru a evita acest efect secundar.

Serveşte imediat. Poftă bună!

 

Foto: printscreen Terra Femina.com

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă