18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial13 morți, într-un atentat al Statului Islamic, în Sinai

13 morți, într-un atentat al Statului Islamic, în Sinai

13 poliţişti au fost omorâți, sâmbătă, într-un atac al Statului Islamic asupra unui punct de control din Peninsula Sinai, conform unui comunicat al Ministerului egiptean de Interne, transmite AFP, conform Agerpres. Un kamikaze s-a aruncat în aer la postul de control care ulterior a fost atacat de jihadişti. 

A fost atacul cel mai sângeros comis în ultimele luni în Peninsula Sinai, unde ramura egipteană a grupării jihadiste desfăşoară aproape zilnic atentate împotriva poliţiei şi armatei. 

Ministerul de Interne a precizat că atacul a avut loc la un post de control din apropiere de Al-Arish, reşedinţa provinciei Sinaiul de Nord. 

“Un obuz de mortier a fost tras asupra punctului de control de la Safa (…), omorând 13 poliţişti”, a adăugat ministerul. 

La rândul său, SI a afirmat că un kamikaze, prezentat sub numele de război “Abu Al Qaaqaa Egipteanul”, a aruncat în aer o maşină capcană la baraj. 

“Ulterior, postul de control a fost luat cu asalt”, a adăugat gruparea jihadistă într-un comunicat dat publicităţii pe internet.

Cele mai citite

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă