18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRDelta Hospital este oficial primul Centru de Excelenţă în Chirurgia Obezităţii din...

Delta Hospital este oficial primul Centru de Excelenţă în Chirurgia Obezităţii din România

Delta Hospital este oficial primul şi singurul spital din România acreditat ca Centru de Excelenţă în Chirugia Bariatrică. Ceremonia a avut loc la Hamburg la începutul lunii septembrie, în cadrul Congresului Mondial IFSO 2011.

Pentru prima dată în Europa au fost evaluate spitalele în care sunt realizate operaţii de obezitate, în acest program fiind incluse 60 de centre de profil, majoritatea din ţările occidentale. Dintre acestea, doar 14 centre au obţinut certificarea, iar două sunt situate în Europa de Est: Delta Hospital în Bucureşti şi un spital din Moscova.

“Am vrut şi am şi reuşit să realizăm în România un centru de excelentă în chirurgia obezităţii. Este o reuşită care ne bucură, o recunoaştere internaţională a unei experienţe prioritare în Europa, o încununare a unor eforturi de peste 10 ani de a trata adecvat pacienţii cu obezitate, o investiţie importantă în aparatură, echipamente şi sisteme adaptate pentru aceştia. Chirurgia laparoscopică bariatrică impune un vârf de performanţă profesională şi tehnologică, iar Deltă Hospital este cadrul adecvat în acest sens”, a declarat Cătălin Copaescu, Directorul Centrului de excelenţă BariXL Delta Hospital.

În România, Centrul de Excelenţă BariXL din cadrul Delta Hospital este primul şi unicul centru de excelenţă în tratamentul obezităţii şi a bolilor metabolice, fiind acreditat de forurile specializate din Europa şi Statele Unite ( IFSO-EC şi SRC ICE). În cadrul spitalului, operaţiile de obezitate sunt efectuate de o echipă de medici coordonată de directorul centrului, doctorul Cătălin Copaescu, singurul chirurg din România acreditat de forurile internaţionale pentru efectuarea operaţiilor de obezitate.

Acreditarea ca Centru de Excelenţă în chirurgia bariatrică a inclus un proces complex de evaluare a Spitalului Delta precum şi analiză atentă, prospectivă a evoluţiei pacienţilor trataţi în clinică. A contat deasemenea, larga experienţă profesională a echipei medicale multidisciplinare, care a tratat în ultimii 10 ani peste 2.500 de pacienţi cu obezitate, operaţi de chirurgii centrului.

“În România, există circa 300.000 de pacienţi obezi care ar trebui să beneficieze de astfel de intervenţii. Dintre aceştia, doar 4.500 s-au operat în ultimii 20 de ani, peste 2.500 apelând la echipa pe care o coordonez”, a declarat Cătălin Copaescu, directorul Centrului de excelenţă BariXL.

Centrul de Excelenţă BariXL, aflat în cadrul Delta Hospital şi acreditat internaţional, are ca obiectiv să trateze modern obezitatea, în cadrul unui program bariatric realizat după cele mai înalte standarde globale în domeniu.

Centrul oferă pacienţilor cu obezitate multiple opţiuni terapeutice, organizează sistematic seminarii informative referitoare la chirurgia obezităţii şi a bolilor metabolice şi supune pacienţii unor evaluări medicale complexe în cadrul departamentelor sale (Cardiologie, Gastroenterologie, Pneumologie, Endocrinologie, Boli Metabolice şi Diabet Zaharat, Psihologie, etc).

În urmă unei indicaţii operatorii personalizate, pacienţii beneficiază de toate intervenţiile chirurgicale moderne adresate acestei patologii: bypass gastric, reducerea stomacului, inel gastric, diversie biliopancreatica sau plicatura gastrică precum şi corectarea unor operaţii efectuate anterior în alte spitale din ţara şi din străinătate. În Delta Hospital aceste operaţii se realizează laparoscopic, asigurând pacienţilor o vindecare şi o recuperare postoperatorie mult mai rapidă decât în cazul operaţiilor deschise. Toţi pacienţii sunt monitorizaţi post-operator pentru mai mulţi ani, beneficiază de un grup de sprijin – ASPO (Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Obezitate) precum şi de colaborarea cu instituţii bancare care oferă alternativa plăţii în rate pentru serviciile medicale.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă