9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRBRAIN Institute, neurochirurgie modernă în România

BRAIN Institute, neurochirurgie modernă în România

Pentru prima dată în România, afecţiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internaţionale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute. Găzduit de Spitalul Monza, BRAIN Institute a fost fondat de către cei mai experimentaţi specialişti din neurochirurgia românească: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurgie vasculară şi tumorală), Prof. Dr. Ştefan Mindea (neurochirurgie spinală) şi Dr. Anca Vişan (neuro-anestezie).

„Brain Institute îndeplineşte aceeaşi misiune cu cea a Spitalului Monza: specialişti de elită în chirurgie şi tehnologie de ultimă generaţie, în slujba pacientului. Parteneriatul ne oferă avantajul multidisciplinarităţii şi posibilitatea de a avea, în cadrul aceleiaşi structuri, servicii medicale integrate (prevenţie, diagnostic, tratament şi reabilitare).”, a spus Carmen Drăgan, preşedinte Spitalul Monza.

BRAIN Institute este prima instituţie medicală privată non-profit din România: toate resursele disponibile sunt reinvestite în îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor şi a practicii medicale, precum şi în cercetare şi educaţie.

„Forma de antreprenoriat social, respectiv modelul non-profit, se potriveşte perfect cu ambiţiile echipei şi ale fondatorilor. Asociaţii sunt salariaţi şi nu vor lua niciodată dividente. Profitul brut (nu mai mult de 20%) va fi investit integral în dezvoltare, cercetare şi modernizarea tehnicilor de lucru.”, a spus Ionuţ Pătrăhău, co-fondator BRAIN Institute.

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unită de acelaşi obiectiv: a pune în valoare experienţa acumulată în străinătate, pentru a aduce în România neurochirurgia de înaltă performanţă. Dr. Sergiu Stoica, supraspecializat în neurochirurgie vasculară şi tumorală la centre universitare renumite din Franţa şi Canada, a pus bazele şi a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, şi apoi de la Spitalul Euroclinic.

„BRAIN Institute lansează un model nou de îngrijire a pacienţilor: organizarea în jurul afecţiunilor, nu a specialităţilor medicale. Ce înseamnă asta pentru pacient? Echipa BRAIN Institute este responsabilă de tratamentul complet şi de îmbunătăţirea stării de sănătate, de la A la Z, a pacientului.”, a spus Dr. Sergiu Stoica, co-fondator BRAIN Institute.

„Investiţia iniţială de 40 milioane de euro în Spitalul Monza a fost gândită să susţină deschiderea mai multor departamente medicale. Astfel, structura, logistica, echipele de suport şi spaţiile pentru desfăşurarea activităţii departamentului de neurochirurgie au fost incluse în aceasta. Investiţia ulterioară, în valoare de 1 milion euro, a cuprins strict aparatura specifică neurochirurgiei.”, a declarat Luca Militello, director general Spitalul Monza.

BRAIN Institute reuneşte cei mai experimentaţi specialişti din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal, cranian şi neuro-anestezie. Experienţa fiecăruia în parte şi rezultatele lor profesionale provin atât din educaţia medicală performantă, cât şi din numărul mare de pacienţi trataţi până acum. În România, anumite afecţiuni rare pot fi tratate numai de către Brain Institute.

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unită de acelaşi gând: a pune în valoare experienţa acumulată în străinătate, pentru a aduce în România neurochirurgia de înaltă performanţă.

Dr. Sergiu Stoica vine cu o experienţă de studiu şi practică în domeniul neurochirurgiei vasculare şi tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franţa (Universitatea Henri Poincare din Nancy) şi Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele şi a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, şi apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul „De profesie medic în România”, la Gala Medica 2013.

Prof. Dr. Ştefan Mindea completează cunoştinţele şi abilităţile colegului său, fiind specializat în neurochirurgie spinală minim-invazivă; acesta aduce experienţa acumulată în SUA, în calitate de director al secţiei de neurochirurgie spinală al Centrului Medical Universitar Stanford, şi profesor universitar în chirurgia spinală minim-invazivă la aceeaşi instituţie. Timp de patru ani consecutivi (în perioada 2009-2012), Dr. Ştefan Mindea a fost premiat în Top 5 al celor mai buni chirurgi de la Universitatea Stanford.

Dr. Anca Vişan, medic primar în neuro-anestezie, are o experienţă de peste 1000 de operaţii neurochirurgicale.

Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL, operează transnazal, împreună cu Dr. Sergiu Stoica, adenoamele hipofizare.

Echipa este completată de trei medici tineri specializaţi în Franţa: Dr. Mihai Crăciun, Dr. Ionuţ Gobej şi Dr. Dorin Bică; aceştia sunt aliniaţi în totalitate cu standardele de calitate ale fondatorilor.

Echipele multidisciplinare dedicate fiecărei categorii de afecţiuni în parte reunesc Medici Asociaţi BRAIN Institute din următoarele specialităţi conexe: neurologie, endocrinologie, ORL, imagistică, reumatologie şi kinetoterapie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă