18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCampanii pentru prevenirea crizei de sânge din minivacanța de 1 iunie şi...

Campanii pentru prevenirea crizei de sânge din minivacanța de 1 iunie şi Rusalii

Crucea Roşie Română în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București desfășoa până pe 31 mai o nouă campanie de donare de sânge în mai multe judeţe din țară. Campania „N-avem sânge“ își propune creșterea rezervelor de sânge din centrele de transfuzie sanguină mai ales pentru minivacanţa din perioada 1-5 iunie 2017, când numărul donatorilor va fi mic și necesarul de sânge va fi în creștere.

Timp de două săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi pe străzile din București, Plo­iești, Alexandria, Târgoviște și Buzău și vor încerca să informeze și, totodată, să responsabilizeze oamenii de necesarul de sânge din România. Aceștia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge și etapele procesului de donare.

"Campania lansată de Crucea Roșie Română face apel la umanitate, solidaritate și la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un țesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetățenii să răspundă la chemarea noastră și să salveze vieți. Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât și la centrele mobile de sânge”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Program centre de recoltare:

16–31 mai, București, Str. Dr. Constan­tin Cara­caș nr. 2-8, 7.30-14.00

16-22 mai, Buzău, str. General Grigore Baștan nr. 1, 7.30-13.00

29 mai, Ploieşti – Centru Mobil de Donare ampla­sat în parcarea Palatului Administrativ, 9.00-14.00

30 mai, Alexandria – Centrul Mobil de Donare, parcarea Platoului Admi­nistrativ, lângă Instituția Prefecturii, 9.00-14.00

31 mai, Târgoviște – Centrul Mobil de Donare amplasat în Platoul Prefecturii, 9.00-14.00

„Dăruiește timp, donează sânge”

O altă campanie de donare de sânge pentru pacienţii din spitale se desfăşoară în Bucureşti la intrarea principală din Sun Plaza – Esplanada Sud, în perioada 19-21 mai, între orele 9.00 și 13.00. Mesajul principal al campaniei este #shareuieșteroșu. Vino și donează sânge!

Acțiunea are loc în cadrul campaniei „Dăruiește timp, donează sânge”, ajunsă deja la a patra ediție. Prin campania precedentă, 300 de vieți au fost salvate datorită celor 54 de litri de sânge recoltați. 167 de persoane au răspuns apelului organizatorilor, dar dintre acestea doar 120 au îndeplinit condițiile necesare și au putut să doneze. 

 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă