Viitori olimpici

de Rl online , 26 octombrie 2009
Elevii din invatamantul primar, gimnazial si liceal care au ca pasiune matematica pot participa la concursul anual de matematica "Viitori olimpici". Concursul este online si se va desfasura prin intermediul site-ului www.viitoriolimpici.ro.

Proiectul "Viitori olimpici" a fost creat la initiativa Societatii de stiinte Matematice din Romania si "Intuitext", divizia de software educational a Softwin, si are ca scop pregatirea gratuita a cat mai multor elevi. Prin aceasta competitie, la care elevii se pot deja inscrie accesand respectiva adresa de Internet, se doreste atragerea cat mai multor scolari catre matematica, in vederea participarii la olimpiada nationala de matematica. In plus, pe site se gasesc informatii utile si interesante elevilor, precum articole, profiluri, sfatul psihologului etc. Proiectul se adreseaza elevilor din clasele IV-XII si pentru fiecare an de studiu este disponibil cate un concurs. Competitia se va derula pe parcursul a 13 etape online (cate una la fiecare doua saptamani). La cele 13 etape se va adauga etapa finala, care  se va desfasura in cadrul unei tabere special organizate pentru acest scop. In cadrul etapelor, pe site vor fi publicate pentru fiecare clasa materiale de studiu care trateaza teme din programa de olimpiada, teste de evaluare cu corectare automata de tip grila, trei probleme deschise pentru fiecare clasa si o problema a etapei.

» Prin intermediul site-ului, elevii, printre care vor fi si viitori olimpici, au sansa sa se cunoasca si sa isi compare performantele inainte de a incepe competitia nationala de matematica.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design