7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialUniversitatea din București cere Guvernului să deblocheze finanțarea proiectelor de cercetare

Universitatea din București cere Guvernului să deblocheze finanțarea proiectelor de cercetare

Conducerea Universității din București a transmis un mesaj către Ministerului Cercetării și Inovării pentru deblocarea finanțării proiectelor de cercetare derulate de universități. Solicitarea a fost transmisă către ministrul Șerban Constantin Valeca, potrivit documentului remis redacției RL.

Scrisoarea a fost semnată de Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, și de Președintele Senatului, profesorului Marian Preda. Aceștia spun că proiectele derulate de Universitatea din București sunt blocate în acest moment din cauza întârzierii nejustificate a alocărilor bugetare.

“Situația este cu atât mai gravă cu cât profesorii și cercetătorii implicați în derularea proiectelor reclamă lipsa dialogului cu reprezentanții instituțiilor responsabile”, se mai transmite în scrisoarea respectivă.

Semnatarii spun ministrului că Guvernul s-a angajat pentru finanțarea proiectelor din educație, dar acest lucru este stopat momentan.

„Guvernul din care faceți parte s-a angajat, prin Programul de Guvernare, la «Finanțarea predictibilă și substanțială a cercetării, ca principal motor al dezvoltării economice și competitivității României».

Vă solicităm, așadar, deblocarea de urgență a situației și alocarea de fonduri proiectelor de cercetare, potrivit contractelor încheiate. Nu în ultimul rând, considerăm absolut necesară asigurarea dialogului și a transparenței dintre Ministerul Cercetării și Inovării, instituțiile coordonate sau subordonate, și reprezentanții comunității academice”, se arată în documentul transmis Ministrului Cercetării, Șerban Constantin Valeca.

Conducerea Universității din București atrage atenția asupra faptului că situația nu este singulară, de aceeași problemă lovindu-se și membrii celorlalte comunități academice din țară.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă