32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialArad: Construirea unui campus școlar, reluată după șapte ani

Arad: Construirea unui campus școlar, reluată după șapte ani

Un campus școlar va fi construit în Nădlac, Arad, din fonduri europene, după ce, în 2007, lucrările demarate din banii Guvernului au fost sistate, relatează Mediafax. Peste 1.000 de elevi vor beneficia de cele două școli, un internat și ateliere.

Reprezentanții Primăriei Nădlac și ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest au semnat, luni, un contract de finanțare cu fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unui campus în cadrul Grupului Școlar "J. G. Tajovsky", proiect început de Guvern în 2006 și abandonat un an mai târziu, din cauza lipsei banilor, astfel că s-au realizat doar câteva fundații.

Primarul din Nădlac, Vasile Ciceac, a declarat că a depus acest proiect pentru finanțare prin Programul Operațional Regional după ce ani la rând a cerut Guvernului să reia lucrările. Edilul a mărturisit că nu a avut speranțe că va obține banii necesari, pentru că valoarea proiectului este foarte mare, de 34 de milioane de lei.

"E o sumă la care nici nu îndrăzneam să visăm, dar am trăit să o văd și pe asta. Acest proiect este foarte important pentru oraș, pentru că, din zece clădiri școlare câte avem, doar două aparțin Primăriei, iar restul sunt ale cultelor și plătim anual chirii de 650.000 de lei", a declarat primarul.

Suma nerambursabilă obținută prin programul european este de 27,1 milioane de lei, diferența până la 34 de milioane de lei fiind acoperită de bugetul local.

Lucrările vor fi reluate în acest an, după șapte ani de la oprirea lor. Clădirile care vor fi construite în campusul pentru învățământul profesional și tehnic vor avea o suprafață desfășurată de 16.000 de metri părați.

Complexul va cuprinde două clădiri pentru cursuri, fiecare cu 24 de clase, un cămin-internat cu o capacitate de 300 de locuri, o cantină, 15 garsoniere destinate cadrelor didactice, un spațiu multifuncțional destinat organizării de ateliere de lucru, concursuri, activități de lectură și vizionării de filme documentare, patru ateliere școlare, o sală de sport și o bază sportivă.

Proiectul trebuie finalizat în termen de 14 luni.

Cele mai citite

Inculpații din dosarul de evaziune fiscală Panama Papers, achitați

Toate cele 28 de persone acuzate de spălare de bani în legătură cu cabinetul de avocatură panamez Mossack Fonseca, epicentrul scandalului internaţional de evaziune...

Surse: Ambasada României la Londra în mijlocul unei anchete, pentru cheltuieli de peste 1,6 milioane de euro sub pretextul alegerilor

Ministerul de Externe ar fi declanșat o anchetă care vizează Ambasada României la Londra, potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN. Sub pretextul organizării...

Cluj-Napoca: Mai multe persoane s-au autoevacuat după ce un incendiu violent a cuprins un bloc

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca, iar mai multe persoane s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă