9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialTimişoara: Primarul Nicolae Robu reclamă Guvernul la Comisia Europeană

Timişoara: Primarul Nicolae Robu reclamă Guvernul la Comisia Europeană

Proiectul de amenajare a beneficiat de o finanţare europeană de 6 milioane de euro.

“Nu mai aştept, săptămâna aceasta va pleca memoriul spre Comisia Europeană (CE). Anunţasem de mai mult timp că voi sesiza CE dacă Guvernul nu va emite până la 1 martie o hotărâre pentru crearea Administrării Căii Navigabile Canalul Bega, care să permită circulaţia cu vaporaşele pe Bega”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Potrivit acestuia, guvernanţii trebuie să adauge “doar cinci cuvinte la articolul 4 din Legea de înfiinţare, organizare şi funcţionare a Ministerului Apelor şi Pădurilor”.

În urmă cu doi ani, municipalitatea a achiziţionat şapte vaporete ce urmau să fie puse în circulaţie ca parte a proiectului european în valoare de 6 milioane de euro ”Amenajarea malurilor Canalului Bega pe tronsonul timişorean”.

“Noi ne-am făcut datoria, ne-am achitat de toate obligaţiile, am primit 6 milioane de euro nerambursabili şi nu este admisibil să riscăm să ni se ceară returnarea banilor pentru că, nu ştiu din ce motive, Guvernul României, ca instituţie, nu face un act birocratic, nu înfiinţează această structură”, afirma Nicolae Robu în toamna anului trecut.

Vaporaşele, cumpărate atât în scop de agrement cât şi ca alternativă nepoluantă la transportul în comun, stau ancorate în dana Portului Timişoara.

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, susţinuse anul trecut că crearea acestei structuri este în atenţia ministerului pentru găsirea unei soluţii până la finele anului 2017.

Şefului Căpităniei Portului Timişoara, Alexandru Bărboi, declara pentru Agerpres că, din punctul său de vedere, vaporetele au voie să fie scoase pe Bega, pentru că ”au toate actele la zi, documentaţia tehnică, toate avizele, avizul pentru operator de transport pasageri, cum are RATT (Regia Autonomă de Transport în Comun – n.r.)”.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă