9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialAtac cu acid în judeţul Iaşi. Bărbatul atacat cu acid ar putea...

Atac cu acid în judeţul Iaşi. Bărbatul atacat cu acid ar putea avea nevoie de transplant de cornee

UPDATE. Bărbatul atacat cu acid ar putea avea nevoie de transplant de cornee

Bărbatul din localitatea ieşeană Vlădeni, care a fost atacat, vineri seara, de doi necunoscuţi, cu o substanţă chimică ce părea să fie acid, riscă să îşi piardă vederea definitiv.

Medicii susţin că bărbatul de 61 de ani a suferit arsuri chimice care i-au afectat parţial vederea la nivelul ambilor ochi.

“Pacientul are vederea parţial afectată. Vede în proporţie de 20 – 40 la sută. El este internat în Secţia de Oftalmologie, unde a primit tratament de specialitate şi este ţinut sub observaţie. Luăm în calcul ca acesta să fie trecut pe lista de aşteptare pentru transplant de cornee”, a declarat, luni, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Cei doi agresori ai acestuia, care, potrivit martorilor, au între 20 şi 30 de ani, sunt căutaţi în continuare de poliţişti.

 

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi de către o femeie de atacul a doi tineri asupra bărbatului, fără vreun motiv aparent.

“Am fost sesizaţi de către o femeie din localitatea Vlădeni cum că doi tineri necunoscuţi au aruncat cu o substanţă incoloră în zona feţei unui bărbat care se afla în locuinţa sa. Conform reclamantei, cei doi tineri au bătut la uşă şi au aruncat cu substanţa respectivă în faţa bărbatului, provocându-i o arsură chimică la ambii ochi”, a declarat, sâmbătă, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Conform acesteia, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, iar, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei, poate fi schimbată încadrarea juridică. Cercetările continuă pentru identificarea suspecţilor”, a adăugat Anca Vîjiac.

Potrivit martorilor care i-au văzut pe suspecţi, cei doi tineri au între 20 şi 30 de ani. Rudele victimei spun că bărbatul nu avea duşmani şi nu îşi explică motivul atacului.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă