10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSănătatePintea: Maternitatea Giuleşti va relua internările

Pintea: Maternitatea Giuleşti va relua internările

„Începând de vineri în Giuleşti se vor relua internările. Rezultatele preliminare spun ca nu sunt probleme, de aceea vineri Giuleşti îşi va deschide porţile”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată de Mediafax. Maternitatea Giuleşti a fost închisă mai multe săptămâni.

Potrivit ministrului, Direcţia de Sănătate Publică a aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei pentru Maternitatea Giuleşti şi pentru nouă angajaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, săptămâna trecută, că 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti sunt infectaţi cu stafilococ.

Pintea susţine că infecţia cu stafilococ a fost răspândită din cauza faptului că naşterile cezariene se fac pe “bandă rulantă” şi nu există timp suficient pentru curăţenia “ca la carte”.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă