5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSănătateMinisterul Sănătăţii a transmis cererea de finanţare pentru Spitalul Regional Cluj

Ministerul Sănătăţii a transmis cererea de finanţare pentru Spitalul Regional Cluj

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, este în pregătire procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

“Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuţie cu reprezentanţii departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar şi pentru a vedea ce putem face să urgentăm paşii ce trebuie realizaţi până la sfârşitul anului. Vom susţine respectarea calendarului depunerii cererilor de finanţare, pentru a semna cât mai curând posibil contractele de finanţare cu AMPOR şi asigurarea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este cel mai avansat, fiind trimisă la AMPOR cererea de finanţare în luna octombrie, iar, în paralel, ministerul a demarat procedura de achiziţie publică pentru achiziţia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, se arată în comunicatul citat.

În luna noiembrie, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, au fost aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, iar până la începutul lunii decembrie se va transmite la AMPOR şi cererea de finanţare pentru acest proiect.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă