8.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăAldineJean-Claude Juncker, despre politicile privind solicitanţii de azil: Este vorba de o...

Jean-Claude Juncker, despre politicile privind solicitanţii de azil: Este vorba de o „spirală negativă”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că tările membre ale Uniunii Europene (UE) s-au angajat într-o ‘spirală negativă”, menită să-i descurajeze pe solicitanţii de azil să vină pe teritoriul lor, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, Juncker apreciază că „s-a pus în funcţiune o spirală negativă prin care guvernele naţionale îşi restrâng regimul de azil, pentru a-l face mai puţin atrăgător decât cel al ţării vecine, în timp ce responsabili politici alimentează un populism care nu provoacă decât furie şi nu oferă soluţii”, a declarat preşedintele Comisiei Europene pentru Le Monde.

Citeşte şi: Parlamentarii danezi vor reformarea sistemului de azil

Mai mult, el şi-a exprimat regretul privind solidaritatea europeană, întrucât angajamentele nu sunt respectate, fiind, totodată, distribuite acuzaţii ” la dreapta şi la stânga”.

Totodată, el a transmis că Europa ar trebui să vină cu „răspunsuri colective la probleme cu care fiecare stat membru al UE se confruntă, singur, în mod intens”. Astfel, ignorarea legislaţiei UE în ceea ce priveşte dreptul de azil „nu va suprima obligaţiile naţionale de a respecta dreptul internaţional şi exigenţa umanitară de a oferi azil persoanelor care au nevoie”, a mai spus Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că integrarea europeană este o problemă complexă.

Citeşte şi: Austria limitează numărul imigranţilor care vor intra în ţară, în următorii patru ani

Dacă aş putea descrie Europa printr-un singur cuvânt, acesta ar fi ‘perseverenţă’. Împreună, vom fi uniţi împotriva a ceea ce încearcă să ne divizeze. Vom persevera în 2016. Şi vom reuşi”, a conchis preşedintele Comisiei Europene. 

Cele mai citite

AEK Atena și PAOK Salonic au remizat 1-1 în derby-ul din Grecia! Răzvan Lucescu a avut o criză de nervi

AEK Atena și PAOK Salonic au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 8-a din campionatul grec, într-o confruntare marcată de tensiuni pe...

Raluca Turcan, contestată pe scena Festivalului Astra Film, la Sibiu

Ministra Culturii, Raluca Turcan, a fost huiduită pe 20 octombrie la Festivalul Astra Film din Sibiu, când i s-a reproșat că își „face campanie...

Barcelona în formă maximă! Victorie categorică împotriva Sevillei, 5-1, înainte de duelurile cu Bayern și Real Madrid

Barcelona a obținut o victorie clară împotriva Sevillei, impunându-se cu 5-1. Barcelona a dominat categoric partida împotriva Sevillei, impunându-se cu scorul de 5-1, într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă