10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechVictor Ponta anunță că vrea să înființeze un nou partid, cu oameni...

Victor Ponta anunță că vrea să înființeze un nou partid, cu oameni din PSD și din ALDE

Fostul președinte PSD Victor Ponta, în prezent deputat independent, a anunțat, duminică seară. la postul Antena 3, că se gândește să înființeze un nou partid politic.

Ponta a precizat că ar putea coopta, în noul partid, unii membri ai PSD și ai ALDE, dar nu și ai PNL.

"În septembrie voi lua o decizie legată de modul în care îmi desfășor activitatea politică, pentru că mai am încă trei ani și jumătate de deputat și pentru că, vă spun sincer, eu, părerea mea și a celor cu care vorbesc eu este că pot să am un cuvânt de spus în politică, în special încercând să-i aduc alături de mine pe cei care, ca și mine, au votat PSD, au votat ALDE, au votat nu PNL, pentru că nu cred că am să conving peneliști, și care acum sunt foarte dezamăgiți. Sunt astfel de oameni, foarte mulți", a susținut Victor Ponta.

Întrebat dacă se gândește la un nou partid, Ponta a spus: "Da. Se pornește un start-up".

Victor Ponta a susținut că nu vrea să ia locul lui Liviu Dragnea, dar că ar fi vrut să ajute PSD, așa cum a făcut în ultima campanie electorală, însă a fost exclus din partid.

"Nu mai sunt membru PSD. Îmi pare rău că mi-am pierdut calitatea de membru, dar nu îmi pare rău că am votat la moțiune", a susținut Victor Ponta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă