9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechScrisoare deschisă a liberalilor către social-democraţi

Scrisoare deschisă a liberalilor către social-democraţi

Candidaţii liberali la primăriile Capitalei le-au cerut candidaţilor PSD pentru aceleaşi funcţii să se delimiteze de Liviu Dragnea, condamnat penal prin sentinţă definitivă, "pentru o campanie corectă şi curată". Candidaţii liberali la primăriile de sector şi la Primăria Generală a Capitalei au adresat candidaţilor social-democraţi o scrisoare deschisă în care le solicită "o poziţionare fermă" în privinţa recentei condamnări, prin sentinţă definitivă, a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

"'Îmi pare rău, pentru că sunt om şi toţi suntem supuşi greşelii. Mai grav este atunci când nu recunoaştem că am greşit şi persistăm în greşeală. Mi-a părut rău de fiecare dată când un mesaj negativ a fost transmis prin mine şi toată reacţia a fost asupra mea şi mai puţin a candidatului. (…) Din punctul meu de vedere, îmi doresc o campanie curată, o campanie elegantă în care să se audă proiectele şi intenţiile pentru bucureşteni şi mai puţin cum se zugrăvesc candidaţii între ei'. Stimată doamnă Gabriela Vrânceanu Firea, declaraţiile de mai sus vă aparţin. Motiv pentru care, în virtutea campaniei curate şi elegante pe care o doriţi şi în interesul bucureştenilor de care toţi candidaţii înscrişi în cursa electorală sunt preocupaţi, Partidul Naţional Liberal – Filiala Bucureşti vă transmite solicitarea de a vă dezice ferm de elementele penale din proximitatea dumneavoastră", se arată în scrisoarea liberalilor remisă duminică Agerpres. 

Candidaţii PNL se declară convinşi că aceeaşi părere de rău pe care a exprimat-o Gabriela Firea în legătură cu mesajele transmise în timpul campaniei prezidenţiale o va avea şi la finalul acestei campanii, dacă ezită să se delimiteze şi va accepta să îşi alăture imaginea "de un condamnat penal, prin sentinţă definitivă". 

"Nu este de mirare pentru nimeni că domnul Dragnea, condamnat penal definitiv, a refuzat să facă un pas în spate. Uimirea cea mai mare este de ce candidaţii Partidului Social Democrat la Primăriile din Bucureşti, în frunte cu dumneavoastră, doamnă Firea, acceptă să le fie coordonată campania de către un condamnat penal?! Un lucru este clar, nu puteţi lua poziţia struţului! Bucureştenii trebuie să vadă partide curate, cu oameni curaţi, a căror integritate nu poate fi pusă la îndoială, iar vouă, contracandidaţilor noştri, vă cerem o delimitare clară de condamnaţii penal care vă conduc şi care vă stau alături. Ruşinea voastră este o pată nemeritată de care toţi bucureştenii şi românii, în general, se vor simţi jenaţi şi jigniţi", afirmă liberalii. 

Scrisoarea deschisă este semnată de preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, de Alexandru Nazare – candidat la sectorul 1, Dan Cristian Popescu – candidat la sectorul 2, Cristina Pocora – candidat la sectorul 3, Răzvan Sava – candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Ovidiu Raeţchi – candidat la sectorul 5 şi Răzvan Mironescu – candidatul PNL la Primăria Sectorului 6.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă