12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechFOTO. Rise Project: Cum au comunicat pesediștii pe Whatsapp în noaptea Ordonanței...

FOTO. Rise Project: Cum au comunicat pesediștii pe Whatsapp în noaptea Ordonanței 13. Liviu Dragnea: Să ne pregătim de un miting pentru apărarea României. Organizați-vă. Codrin Ștefănescu: Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm și când

În perioada protestelor masive generate de adoptarea Ordonanței 13, liderii PSD puneau la cale, pe un grup de Whastaspp, strategii prin care să organizeze contramanifestații, arată o anchetă a jurnaliștilor Rise Project.


UPDATE 17.30: Într-o intervenție telefonică, Gabriela Firea susține că noile dezvăluiri reprezintă un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea. Citește mai multe aici.

„Nu mi se par dezvăluiri câtă vreame liderii PSD au afirmat și public că unele dintre exprimările care se regăsesc în așa-numitele capturi vizavi de care nu poate să confirme autenticitatea ori veridicitatea. Lăsând la o parte factorul juridic, am fost curioasă câți colegi eram pe acel grup în care schimbam idei, ne sfătuiam. Eram 116 persoane. Vă dați seama câte secrete se puteau face. Nici vorbă.

Erau pe acel grup parlamentari, candidați. Aproape 120 de persoane. Este imposibil să te gândești la o strategie. Nu este vorba de așa ceva. O persoană anume a găsit de cuvință. Nu poate nimeni demonstra acele discuții. Dincolo de discuțiile de aseară este un nou atac murdar la adresa lui Liviu Dragnea. Nu știu ce să-i mai inventeze. Se încercă discreditarea lui Liviu Dragnea. Am convingerea că românii nu se lasă păcăliți”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

UPDATE 15.17: Secretarul geeral adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat că, social-democrații „au printre ei oameni care aparțin altor structuri” și că persoanele responsabile vor fi date în judecată.

„Eu nu am făcut afaceri cu statul, nu a făcut Gabriela Firea. Nici Șerban Nicolae, toată lumea știe averea zero a Olguței Vasilescu. Ei mint de la început. E o manipulare totală. Toată această anchetă e o mizerie de la început. E o anchetă coordonată, e o formă mizerabilă de a ne ataca. Avem printre noi oameni care aparțin altor structuri. Trebuie să luăm urgent măsuri, să identificăm astfel de persoane. Să presupunem că acele print-screen-uri sunt reale. O să îl identificăm. O să vedem ce facem cu avocații noștri. Când cineva dă în public așa ceva, trebuie să vedem ce face legea. Să vedem cine a trădat. Noi verificăm, nu ar fi pentru prima oară. Chiar dacă acest grup ar exista, nu aș putea să spun lucrul acesta.”, a declarat Codrin Ștefănescu, vineri după-amiază, la Antena 3.


„Cercul de biznis al Tel Drum se suprapune ca la lego peste anturajul politic al lui Liviu Dragnea. Filială cu filială, depind financiar unii de alții și-n jurul lor gravitează partidul care dă guvernul. Partidul nevăzut are două divizii, oamenii cu steagul și cei cu banii. Dragnea joacă-n centru. Primii asigură comunicarea, ceilați – pe primii.Când se simt amenințați reacționează împreună, se coordoneză în privat, încolonează oameni în autobuze. Așa cum s-a întâmplat astă iarnă”, precizează sursa citată, care prezintă mai multe conversații avute de aceștia pe un grup de Whatsapp, în perioada protestelor împotriva Ordonanței 13.


Citește și: Florin Iordache, fost ministru al Justiției și autor al controversatei OUG 13, este șef peste Casa Poporului. Omul de încredere al lui Dragnea are pe mână 44 milioane lei, în calitate de șef al consiliului care coordonează lucrările de la Palatul Parlamentului | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Fostul ministru al Justiției  conduce consiliul care coordonează lucrările de la Palatul Parlamentului. El a rămas unul dintre oamenii de încredere ai președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.


„Pentru voi, am avut niște mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!  ”, ar fi anunțat șeful PSD pe grupul „Comunicatori PSD”, când s-a întors de la ceremonia de instalare a lui Donald Trump, în 19 ianuarie.

În acest context, el i-ar fi certat pe miniștri că nu au plecat de la ședința de Guvern prezidată de președintele Klaus Iohannis: „A prins momentul și a făcut pe șmecherul. (…) Eu nu înțeleg de ce nu vorbim? V-ați ridicat azi toți miniștrii să ieșiți din sală? De ce nu v-ați ridicat să îl lăsați singur?”.


Citește și:  ANALIZĂ #REZIST. Deşi PSD promite că va vota abrogarea OUG 13, Ordonanța 14 este amenințată de secretomanie și amânări. Acțiunile majorității ridică mari semne de întrebare

Liviu Dragnea promite aprobarea rapidă a Ordonanței 14, dar acțiunile majorității parlamentare ridică semne de întrebare.

Totodată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, l-ar fi sfătuit pe ministrul Justiției de la vremea respectivă, Tudorel Toader, cum să distragă atenția de la evenimentele legate de OUG 13, mai precizează Rise Project.

„Du-te prin pușcării să vadă jurnaliștii cum trăiesc oamenii. (…) Mergeți la penitenciarul de femei. Mai pe latură umană, așa, poate în decembrie nu s-a dat căldură acolo. Au stat în 9 grade temperatură, a spus Bica la TV. (…) reai, domnule ministru, arată-ne că ai cojones! Și dacă ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimbă tot. Ce dezbatere publică mai vrei, Iohannis? Soția ta poate fi așa. Și Ministerul Sănătății ar fi bine să se implice. (…)”.


Citește și:  Ordonanța 13 produce efecte în PSD: Liviu Dragnea nu renunță la planurile sale de a deveni premier. Ponta și Grindeanu au avut o întâlnire

Liderul PSD nu a renunțat la planurile de a deveni premier. El este deranjat de primele semne de independență ale lui Sorin Grindeanu și încearcă să sancționeze nemulțumirile din partid.


În 31 ianuarie, după ce Florin Iordache a anunțat adoptarea Ordonanța 13 care modifica Codul Penal, șeful PSD nu a avut nicio reacție publică. În schimb, el ar fi scris, pe grup: „Marian Neacșu. Vorbiți deja din seara asta cu președinții de organizații să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”, potrivit Rise Project.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar fi scris: „Suntem prezenți! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”, iar Ecaterina Andronescu ar fi precizat: „Da, să apărăm România!”.

Reacțiile editorialiștilor RL 

Sabin Orcan, director editorial: „Dacă vreți să vă faceți o idee privind nivelul intelectual al discuțiilor interne purtate la vârful PSD-ului, eu zic să citiți cu atenție. Dragnea, întors din America: "Daddy's back". (Am mari dubii că a scris chiar el asta, pentru că omul vorbește o engleză de îl dor mâinile!). Dragnea, despre Iohannis: "A făcut pe șmecherul". (Când vine de la unul ca baronul de Teleorman, ăsta e chiar un compliment!). Olguța, către Iordache: "Domnule ministru, arată-ne că ai cojones". (Vai, se poate, madam, chiar așa în public?). Codrin, despre protestele anti-ordonanță: "Mitingul securiștilor a fost un eșec, nu vă panicați". (N-au fost "decât" zeci de mii de oameni în stradă!). Pleșoianu, făcând pe poetul: "Șarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm țara asta de HIDRA". (Nu putem decât să bănuim ce-o fi în capul cuiva capabil de asemenea metafore în miez de noapte!) În fine, am o singură nelămurire. De ce-o fi fost așa supărată matroana Aurelia Cristea – "cât zidul chinezesc pus peste Carpați" – pe tizul meu Sabin Gherman de la Cluj? Sper că nu din motive de fumat..”

Răzvan Chiruță, redactor-șef: „Presa a făcut în ultimele şase luni toată munca procurorilor. Şi, cu toate astea, pe Liviu Dragnea nu îl deranjează nici un anchetator. Liniştea asta cu privire la partea acut penală a liderului PSD e tot mai enervantă. Omul ăsta conduce în continuare România, sub priviri îngăduitoare, când locul lui ar trebui să fie de mult la Rahova. Sau, mă rog, la Jilava”.

Mihai Duță, senior editor: „Să prăduiești atâția bani, să prostești atâta lume și să nu fii în stare să o scoți în stradă decât pe Floricica Dansatoarea…”

Citiți ancheta integrală aici.


Pe aceeași temă:


 Caracatița Teldrum se întinde peste un sfert din România: Firma apropiată lui Liviu Dragnea are contracte cu statul în 10 județe, din 2007 încoace, în valoare de 430 milioane de euro l Cea mai citită dezvăluire a săptămânii 

Aproape 430 de milioane de euro în ultimii zece ani. Aceasta este suma pe care compania privată controlată informal de către Liviu Dragnea, Teldrum SA, a obținut-o de la stat.



 Dezvăluire Rise Project: O asociație înființată de șeful PSD, în 1998, ar fi punctul de pornire al unei afaceri cu terenuri de vânătoare. Ce legături are cu firma controversată Teldrum 

Șeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi înființat, la sfârșitul anilor ‘90, o asociație care ar fi fost punctul de pornire al unei afaceri cu terenuri de vânătoare, care se întind pe zeci de mii de hectare din două județe. 20 de ani mai târziu, de pe urma tranzacțiilor ar beneficia fiul liderului social-democrat, Valentin Dragnea, scriu jurnaliștii de la Rise Project, într-o investigație postată pe site.

 Cum se sifonează banii publici. Comuna lui Liviu Dragnea a primit peste trei milioane de euro, care au ajuns în conturile firmei TelDrum 

Liviu Dragnea, ca ministru al Dezvoltării, a crescut de cinci ori bugetul comunei natale Gratia din Teleorman. Astfel, peste trei milioane de euro au plecat din bugetul Guvernului spre comuna teleormăneană. Banii, însă, nu au rămas în Gratia, ci au fost virați în conturile TelDrum SA.


 Teldrum a luat un contract de 8.900.000 de euro ca să asfalteze prost străzi în Craiova. Primărița Lia Olguța a semnat, prietenii lui Dragnea au încasat | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ 

Primărița Lia Olguța Vasilescu a acordat, în 2013, un contract de aproape nouă milioane de euro firmei Teldrum SA, considerată ca fiind controlată de Liviu Dragnea.


 Comuna morților vii: TelDrum, „miruită” cu un contract de 18,3 milioane lei în Vinerea Mare: La licitație au participat șapte firme, dar șase au fost descalificate | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

În Vinerea Patimilor, Primăria Țigănești a anunțat public că a „miruit” compania Tel Drum cu un contract de 18,3 milioane lei pentru modernizarea drumurilor de interes local.


 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă