15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechRaluca Turcan: Dacian Cioloș ar fi un om foarte bun pentru a...

Raluca Turcan: Dacian Cioloș ar fi un om foarte bun pentru a face parte din echipa PNL

Șefa interimară a Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a declarat că fostul premier Dacian Cioloș este binevenit în rândurile liberalilor, însă a subliniat că nu se impune o discuție în conducerea partidului, fiind o decizie a fostului șef al Executivului, potrivit Agerpres.

"Nu cred că se impune o discuție în Biroul Politic despre o decizie individuală a domnului Cioloș. Pot doar să comentez decizia domnului Cioloș. (…) Poziția mea este aceeași: cred că domnul Dacian Cioloș ar fi fost și ar fi binevenit în Partidul Național Liberal", a spus Turcan, înainte de ședința BPN al PNL, care are loc la Parlament.

Turcan a subliniat nevoia ca PNL să recruteze noi membri care să ajute la reconstrucția partidului.

"Eu cred că foarte mulți colegi s-au exprimat că Dacian Cioloș ar fi un om foarte bun pentru a face parte din echipa PNL. Suntem în plin proces de reconstrucție a partidului, este nevoie și de oameni noi în decizia politica și cred că solidaritatea în astfel de momente este foarte importantă", a adăugat liderul PNL.

Invitația lansată de șefa PNL nu este acceptată de toți membrii partidului.Prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, îi recomandă fostului premier Dacian Cioloș să își facă 'direct un partid', nu o platformă, menționând că 'politica este un lucru serios, care nu se face numai în timpul liber'.

"Sunt multe lucruri pe care domnul Cioloș le-a văzut într-un fel când era tehnocrat și sunt convins că le va vedea într-un alt fel în postura de om politic. Îi dorim succes! Din păcate, modul în care am colaborat în ultimul timp ne-a făcut să refuzăm o colaborare în care dânsul să vină direct moț în frunte și nu să parcurgă etapele pe care le-a parcurs orice lider al PNL, plecând nu direct din funcția de președinte al partidului cum dorea dânsul, ci parcurgând anumite etape și apoi să fie ales de către un Congres în fruntea partidului. Sperăm că dacă partidul dânsului va fi încununat de succes să putem colabora împreună. (…) Nu am văzut un partid care să conteze în România, care să plece de la o platformă civică și să se tranforme în partid politic. Fiindcă politica este un lucru serios, care nu se face numai în timpul liber ca acțiunile civice, politica se face în mod serios și consecvent", a spus Atanasiu, într-o conferință de presă susținută, sâmbătă, la Târgu Mureș.

Fosta lideră a liberalilor, Alina Gorghiu, a declarat la Timișoara, că PNL l-a susținut pe fostul premier Dacian Cioloș fără să ceară nimic înapoi, iar de multe ori, “a strâns din dinți”. Fostul co-președinte al PNL a declarat că Dacian Cioloș ar trebui să “întoarcă serviciile” și să se înscrie în partid, potrivit News.ro.

”Dacian Cioloş a anunţat ieri (joi n.r.) că îşi va face un ONG cu valenţe politice. Domnul Cioloş a fost prim ministru al României un an de zile, iar singurul partid care l-a susţinut în mod onest, necondiţionat, a fost PNL, deşi de multe ori am strâns din dinţi, faţă de această atitudine necondiţionată. Atitudinea lui faţă de PNL a fost una ezitantă. Cred că ar fi putut să întoarcă serviciile pe care PNL i le-a făcut, înscriindu-se în acest partid. Are şi domnia sa o echipă bună, de experţi, ar fi fost un pas pe care l-aş fi apreciat, dacă venea în interiorul partidului şi ar fi întărit această echipă”, a declarat Alina Gorghiu, vineri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul PNL Timiş.

Gorghiu a adăugat că dacă Cioloş ”va merge pe ideea cu ONG-ul”, intuieşte un ”eşec”.

”Altfel, dacă va merge pe ideea cu ONG-ul nu cred că va avea succes, ba chiar intuiesc un eşec. Este o opţiune personală şi fiecare, mai devreme sau mai târziu, va avea efectele acţiunilor sale”, a spus Alina Gorghiu.

 

 

 

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă