12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechPurtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, intră în cursa pentru șefia...

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, intră în cursa pentru șefia formațiunii

 Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunțat, sâmbătă, că va candida la președinția partidului, la congresul din 28 octombrie. Pe de altă parte, președintele interimar al formațiunii, Elek Levente, a precizat că nu se va înscrie în cursă, informează Agerpres.

„Eu le-am transmis deja colegilor mei intenția de a candida la președinția partidului, îmi voi depune și candidatura formală, probabil, zilele următoare", a spus Dan Barna.

Pe de altă parte, Elek Levente a spus că nu va candida: „Nu îmi doresc să candidez și posibilitatea de a-mi schimba opțiunea este doar dacă — candidații care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcționarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aș dori-o. Atunci mi-aș asuma o candidatură și aș intra în cursă", a spus el.


Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, până pe 30 septembrie se pot depune candidaturi pentru funcția de președinte al partidului, iar congresul va avea loc pe 28 octombrie.

El a precizat că sâmbătă se desfășoară Comitetul Politic al USR, iar pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului Comisiei naționale de arbitraj, a regulamentului Comitetului Politic și un regulament de admitere a membrilor. Vor mai fi, de asemenea, analizate trei sesizări disciplinare, una dintre ele fiind la adresa parlamentarului Cristian Ghinea.


Citește și: USR va organiza un congres, în octombrie, pentru desemnarea unui nou președinte. Nicușor Dan a anunțat că nu se mai întoarce în formațiune


 

 

„În cadrul acestei ședințe vom adopta și o declarație a Comitetului Politic legată de situația întâmplată zilele trecute colegului nostru Mihai Goțiu și va fi o declarație împotriva violenței politice și un apel la politicieni și la media de a nu susține și a se desolidariza expres de astfel de manifestări golănești. Avem în vedere și organizarea unor manifestări la nivelul filialelor din țară și a unor acțiuni mai consistente despre care vom vorbi săptămâna viitoare'', a mai spus el.


Cele mai citite

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă