16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechUDMR vrea să discute cu ambele tabere din PSD ca să decidă...

UDMR vrea să discute cu ambele tabere din PSD ca să decidă dacă votează sau nu moțiunea de cenzură. Parlamentarii UDMR nu vor asista, duminică, la citirea moțiunii. Kelemen Hunor: Nu vrem să arbitrăm conflictele lor interne

UPDATE 20,30: Parlamentarii UDMR nu vor veni duminică la ședința în plen pentru a asista la citirea moțiunii de cenzură care este inițiată de PSD, a anunțat sâmbătă liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Citirea moțiunii va avea loc duminică, la ora 16.30, în plenul Parlamentului, după ce Mihai Fifor a convocat, vineri seara, parlamentarii social-democrați.

Social-democrații au decis să convoace Parlamentul pentru ziua de duminică, atunci când va citită moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu-Ponta-Jianu.


UPDATE 16,05: Coaliția aflată la guvernare este responsabilă de actuala situație politică, creată în urma refuzului premierului Sorin Grindeanu de a-și da demisia, iar UDMR nu dorește să arbitreze conflictele din PSD sau din alt partid, a declarat sâmbătă, la Cluj, președintele UDMR, Kelemen Hunor, informează Agerpres.

Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Permanent al Uniunii.

"Nu vrem noi să intervenim și să arbitrăm conflictele lor interne", a susținut Kelemen Hunor.


Consiliul Permanent al UDMR se reunește sâmbătă la Cluj Napoca, pentru a analiza situaţia politică actuală, iar la finalul şedinţei concluziile vor fi prezentate de Kelemen Hunor. Surse parlamentare citate de News.ro susțin că liderii UDMR vor dicuta posibilitatea intrării formaţiunii la guvernare.

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat vineri pentru News.ro că Uniunea va lua zilele următoare o decizie în legătură cu poziţionarea faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE şi a precizat că va avea discuţii cu toate forţele politice, inclusiv cu Sorin Grindeanu.

”UDMR nu are un punct de vedere până la ora actuală. Nu s-a întrunit forul de conducere, care se va întâmpla zilele următoare. Avem nevoie de un dialog în interiorul UDMR pentru a ne poziţiona şi a creiona discuţiile care se vor duce săptămâna viitoare”, a declarat Attila Korodi. Întrebat dacă acordul de colaborare parlamentară încheiat cu PSD şi ALDE obligă UDMR să voteze alături de cele două partide din coaliţie la moţiunea de cenzură, Korodi a negat.

”Nu are nicio obligaţie directă. Colaborarea parlamentară este destul de bine conturată, nu e inclus un element de genul acesta. E nevoie de dialog pentru a înţelege tot ce se întâmplă pe eşichierul politic, a înţelege şi ce se întâmplă şi ce propun cei din actuala coaliţie şi după acest lucru se ia o decizie. Zilele următoare, în forul de conducere, probabil vom decide cum vom vota la moţiunea de cenzură. Aşa cred că este oportun şi statutar”, a precizat liderul deputaţilor UDMR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă