16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechAntonescu: Dreapta trebuie să-şi unească forţele, într-un front anti-PSD

Antonescu: Dreapta trebuie să-şi unească forţele, într-un front anti-PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineaţă, după anunţarea primelor rezultate ale europarlamentarelor, că drepta va trebui să-şi unească forţele şi efotrurile într-un "front anti-PSD", relatează Mediafax.

"PNL este, şi acesta e un lucru pe care vi-l garantez şi pe care toate deciziile ulterioare începând de azi îl vor dovedi, este cea mai puternică forţă de opoziţie în acest moment faţă de PSD şi faţă de Guvernul său şi că orizontul politic care se deschide este al unei bătălii stânga – dreapta. În sensul acesta PNL nu are niciun fel de ezitare în asuma lupta pe partea dreaptă a eşicherului politic", a afirmat Antonescu.

El a precizat că inclusiv propunerea ca viitorii europarlamentari ai PNL să adere la PPE este determinată de acest obiectiv. "Sensul acestei decizii, pe care sper să o luăm împreună, este aceea că dreapta trebuie să-şi unească forţele. Dreapta trebuie să-şi unească forţele în Europa, dreapta trebuie să-şi unească forţele în România, şi sper ca la şedinţa BPN această decizie să fie validată, să fie luată, de către colegii mei", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că se referă la "unirea eforturilor" dreptei. "Cred că este absolut evident că în acest moment lucrurile sunt cumva simplificate pe scena politică şi că toţi cei care au o viziune comună, inclusiv de natură doctrinară, înţelegem prin dreapta, sunt lucruri care vor trebui lămurite, trebuie să-şi unească eforturile. Pentru mine urgenţa în continuare nu se formulează pe etaj doctrinar, dreapta, ci urgenţa se formulează – aşa cum am spus şi în campania electorală – unui larg front anti-PSD în vederea alegerilor prezidenţiale", a mai declarat Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că "Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist".

Cele mai citite

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică vine cu o atenţionare pentru cei care fac cumpărături online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică emite o avertizare importantă pentru toți cei care fac cumpărături online, subliniind că infractorii cibernetici sunt activi în special...

FCSB serbează titlul de campioană: “Made in ciobanii”

Ilustrație: Marian Avramescu Campioana Italiei la fotbal, Inter Milano, a lansat un trend, după ce au sărbătorit victoria finală în Serie A printr-un dans...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă