16 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăIohannis ar vrea o procedură mai rafinată pentru revocarea Avocatului Poporului. Ce...

Iohannis ar vrea o procedură mai rafinată pentru revocarea Avocatului Poporului. Ce a zis și Orban

Întrebat dacă este o lovitură pentru coaliție decizia CCR care, practic, o repune în funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, Ludovic Orban a spus că se abține „cu greutate” să se abțină.

„Mă abțin cu mare greutate să comentez. În 2012 CCR a considerat inadmisibilă contestația depusă de numărul necesar de parlamentari împotriva demiterii, revocării Avocatului Poporului, la vremea respectivă, din câte țin minte, era domnul Gheorghe Iancu”, a spus Orban.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Revocarea s-a dovedit a fi, însă, neconstituțională, au decis, marți, în unanimitate, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR).

Klaus Iohannis vrea rafinarea procedurii de revocare

 Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, despre decizia CCR de a o repune în funcție pe Renate Weber, după ce a constatat neconstituționalitatea actului de revocare, că nu are obiceiul să comenteze deciziile Curții.

Întrebat cum comentează decizia CCR, de repunere în funcție a Renatei Weber, Klaus Iohannis a spus că nu are acest obicei, de a comentwa deciziile Curții.

„Fiind foarte proaspătă decizia Curții, n-aș putea să vă spun care este suportul. Trebuie să vedem motivarea, dar, oricum, nu am obiceiul să comentez deciziile CCR. Probabil, procedura va trebui rafinată”, a spus Iohannis.

Curtea Constituțională a României a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Astfel, Renate Weber este repusă în funcția de Avocat al Poporului, potrivit CCR.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă