5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Victor Ponta, prima zi la SGG: Nu toți miniștrii și-au delegat...

VIDEO. Victor Ponta, prima zi la SGG: Nu toți miniștrii și-au delegat atribuțiile. Printre ei, se numără Carmen Dan și Tudorel Toader

UPDATE 17,30: Victor Ponta, recent numit în funcția de secretar general al Guvernului, a declarat sâmbătă că a preluat atribuțiile de la fostul secretar general, Mihai Busuioc.

"I-am cerut sprijinul pentru ceea ce știam că e foarte urgent. Sunt convins că mi-l va acorda în continuare", a precizat Victor Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta a precizat că mai mulți miniștri din Cabinetul Grindeanu nu și-au delegat atribuțiile, ci continuă să lucreze. Printre aceștia se numără Carmen Dan (Interne) și Tudorel Toader (Justiție).

Victor Ponta mai precizat că preluarea efectivă a portofoliului de șef al SGG de la Mihai Busuioc se va încheia luni.


Secretarul general al Guvernului, Victor Viorel Ponta, a ajuns sâmbătă la prânz la Palatul Victoria, unde potrivit declaraţiilor sale din cursul serii de vineri, urmează să aibă discuţii cu mai mulţi parlamentari şi lideri politici.  Pe de altă parte, premierul Sorin Grindeanu se află, sâmbătă, la Timişoara, unde va avea o şedinţă cu social- democraţii din judeţ, cărora le va solicita sprijinul în demersul său de a-l îndepărta pe Liviu Dragnea de la conducerea partidului.



În Timiş, PSD are patru deputaţi şi doi senatori care şi-au exprimat şi ei susţinerea pentru Grindeanu, declarând că vor vota împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD.



Încă de dimineaţă, la Palatul Victoria au venit mai mulţi consileri ai premierului precum şi cei din cabinetul SGG.

Victor Ponta a fost numit vineri în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc. ”Primul-ministru mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale într-o perioadă anormală pentru funcţionarea unui Guvern şi am spus imediat da. Cred că Sorin Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă. Funcţia de secretar general al Guvernului nu este tocmai ceea ce aveam în planul de carieră, dar nu cred că e cazul de orgolii. Cred că e cazul să asigurăm funcţionarea Guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor. Îl voi sprijini în această calitate pe care o voi ocupa temporar”, a spus Victor Ponta.

"În următoarele zile trebuie să ţinem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, torpilată de o decizie politică greşită luată de domnul Dragnea. Cunosc administraţie centrală ca să il pot sprijini pe premier", a precizat Ponta.


Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă