18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportUDMR nu sustine motiunea PD

UDMR nu sustine motiunea PD

Liderul UDMR Marko Bela a anuntat ca formatiunea sa politica nu va sustine motiunea de cenzura a PD.
"Nu e cu putinta sa fim intr-un guvern si sa votam impotriva guvernului", a declarat Marko Bela. El a apreciat ca initiativa PD a fost gresita chiar de la "punctul ei de plecare", intrucat motiunea s-a bazat pe rezultatele referendumului, care a avut ca obiect ramanerea sau nu in functia de presedinte a lui Traian Basescu si nu schimbarea Parlamentului sau a Guvernului.
In opinia presedintelui UDMR, citata de Rompres, clasa politica poate trage concluzii importante din rezultatele referendumului din 19 mai, dar "este absolut gresit sa pleci de la rezultatele acestuia si sa ajungi la concluzia schimbarii Guvernului".
Marko Bela crede ca reprezentantii PD nu au gasit alte motive pentru initierea unei motiuni de cenzura, intrucat actualul Cabinet este unul nou, care abia de acum inainte trebuie sa demonstreze ca este capabil sa impuna anumite masuri.
De altfel, liderul UDMR crede ca motiunea ""nu va trece" de Parlament, la dezbaterile ce vor avea loc, luni, UDMR urmand sa-si precizeze clar punctul de vedere in acest sens.

Pe de alta parte, liderul UDMR a propus ca alegerile pentru Parlamentul European sa aiba loc in luna octombrie sau cel mai tarziu in noiembrie.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă