9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportCine este Mihai Fifor, propunerea pesediștilor la Ministerul Apărării

Cine este Mihai Fifor, propunerea pesediștilor la Ministerul Apărării

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a fost propus, marți, de șeful PSD, Liviu Dragnea, în funcția de ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Țuțuianu, ca urmare a declarațiilor privind salariile militarilor.

„Am avut în ultimele zile mai multe discuții cu primul-ministru, referitoare la nominalizarea la Apărare. Până la urmă, decizia comună a fost Mihai Fifor, pentru că este un om responsabil, în ultimele luni, ca ministru al Economiei, a lucrat cu Ministerul Apărării, pe probleme de achiziții. Dl. Șimon are o experiență în partid, cât și în zona privată. Are toate argumentele pentru a fi un ministru al Economiei bun”, a spus Liviu Dragnea.

Mihai Fifor este senator PSD de Arad. Totodată, el a fost șeful Comisiei care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, funcție la care a renunțat la preluarea mandatului la Economie. 

Mihai Fifor este absolvent de filosofie și a făcut un doctorat în antropologie socială. În 2009, Mihai Fifor a absolvit cursul „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare.

În 15 iulie 2015, președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Fifor ca ministru al Transporturilor, pe motiv că nu are expertiză. 

În martie 2014, Mihai Fifor a fost ales președinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana. În 2015, Mihai Fifor a fost audiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martor, în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu de șantaj.

În 1994, Mihai Fifor a fost cercetător științific principal la Institutul de Cercetări socio-umane „C.S. Nicolaescu-Plopsor” din Cravioa, unde a lucrat pânî în 2001.  Între 2001 – 2005 a condus Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale din județul Dolj, după care a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Mihai Fifor a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universități Craiova. Totodată, are un master în literatura română. În 2003, a devenit doctor în antropologie socială.

În 2007, Mihai Fifor a făcut un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA, iar în 2009 a studiat Managementul Afacerilor Interne, la Colegiul Național de Afaceri Interne al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 


Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă