Cine este Mihai Fifor, propunerea pesediștilor la Ministerul Apărării

de Roxana Petre , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:06, 12 septembrie 2017
Cine este Mihai Fifor, propunerea pesediștilor la Ministerul Apărării

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a fost propus, marți, de șeful PSD, Liviu Dragnea, în funcția de ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Țuțuianu, ca urmare a declarațiilor privind salariile militarilor.

„Am avut în ultimele zile mai multe discuții cu primul-ministru, referitoare la nominalizarea la Apărare. Până la urmă, decizia comună a fost Mihai Fifor, pentru că este un om responsabil, în ultimele luni, ca ministru al Economiei, a lucrat cu Ministerul Apărării, pe probleme de achiziții. Dl. Șimon are o experiență în partid, cât și în zona privată. Are toate argumentele pentru a fi un ministru al Economiei bun”, a spus Liviu Dragnea.

Mihai Fifor este senator PSD de Arad. Totodată, el a fost șeful Comisiei care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, funcție la care a renunțat la preluarea mandatului la Economie. 

Mihai Fifor este absolvent de filosofie și a făcut un doctorat în antropologie socială. În 2009, Mihai Fifor a absolvit cursul „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare.

În 15 iulie 2015, președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Fifor ca ministru al Transporturilor, pe motiv că nu are expertiză. 

În martie 2014, Mihai Fifor a fost ales președinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana. În 2015, Mihai Fifor a fost audiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martor, în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu de șantaj.

În 1994, Mihai Fifor a fost cercetător științific principal la Institutul de Cercetări socio-umane „C.S. Nicolaescu-Plopsor” din Cravioa, unde a lucrat pânî în 2001.  Între 2001 - 2005 a condus Centrul Județean pentru Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale din județul Dolj, după care a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Mihai Fifor a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universități Craiova. Totodată, are un master în literatura română. În 2003, a devenit doctor în antropologie socială.

În 2007, Mihai Fifor a făcut un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA, iar în 2009 a studiat Managementul Afacerilor Interne, la Colegiul Național de Afaceri Interne al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 


Comentarii

 • nae

  24 septembrie 2017 12:42

  Fifor vine din Siberia si este omul rusilor.

  raspunde comentariului
 • Tuco

  12 septembrie 2017 14:56

  A absolvit facultatea de Litere și este absolvent de filosofie???

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTID DE CRIMINALI

   18 septembrie 2017 8:20

   Da ce nu intelegi? Intr-o tara condusa de criminalii PSD ALDE este posibil!

   raspunde comentariului
 • o sa le fea muta UE , covertutze, rachetutze si ...porumbei!

  12 septembrie 2017 14:35

  are deci in concluzie foarte multe in comun cu armata si apararea tzarii!

  raspunde comentariului
 • Armata e cu noi

  12 septembrie 2017 14:28

  Numai pe dos....cand inginer la economie si justitie, cand antropolog la economie si armata, bat in continuu cartile si tot nu le iese.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design