Tăriceanu: Procurorii-șefi trebuie să fie numiți de CSM, nu de șeful statului

de Mihai Diac , 02 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 08:54, 02 noiembrie 2017
Foto Arhivă

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la România TV, că își menține punctul de vedere potrivit căruia procurorii-șefi trebuie să fie numiți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar șeful statului să fie exclus din această procedură.

"În proiectul de lege depus la Parlament, mecansimul de numire a procurorilor, așa cum a fost transmis de ministrul Justiției, prevedea ca numirile procurorului general, procurorului-șef DIICOT, procurorului-șef DNA și adjuncților acestora să fie făcute de Consiliul Superior al Magistraturii. Eu subscriu, îmi mențin acest punct de vedere și proiectele vor intra în dezbatere, vor exista argumente pro și contra și în final, prin vot, vor fi adoptate. Nu pot să vă spun care va fi soluția finală", a explicat  Tăriceanu.

"Discutăm foarte mult despre independența Justiției. CSM a fost un campion al promovării acestei idei și nu numai, promovarea ideii și a realizării independenței Justiției".

În schimb, "președintele României trecut, actual și viitor este, evident, în carne și oase un om politic, cu interesele lui, cu aspirațiile, cu obiectivele personale, inclusiv cele electorale, prin urmare, el are nevoie să aibă cât mai multe instrumente de putere în mână, lucru care s-a dovedit și eu vreau să scoatem Justiția de sub influența factorului politic, care este în această secvență președintele", a susținut liderul ALDE.

 

Comentarii

 • jarteaua carmen bulan

  04 noiembrie 2017 9:28

  sa fie numti de fane spoitoru,sa stea becalii si comunistii linisti.

  raspunde comentariului
 • Asa spune Vocea Rusiei,

  04 noiembrie 2017 2:45

  de care CPT asculta cu smerenie!

  raspunde comentariului
 • Nelu

  03 noiembrie 2017 7:52

  Ce credibilitate are Tariceanu de isi permite sa dea indicatii in legatura cu justitia?

  raspunde comentariului
 • H2O

  03 noiembrie 2017 7:00

  Atata vreme cat in politica Romaniei exista indivizi total lipsiti de caracter si cu teama in san ca pot fi condamati pentru toate excrocheliile facute cu bunurile Statului,lucrurile nu vor ajunge la normal.Acest neom trebuie arestat,judecat si condamnat cat mai sever intr-un interal de timp cat mai scurt si odata cu el si altii de aceeasi factura !

  raspunde comentariului
 • Sorin

  03 noiembrie 2017 2:23

  La puscarie cu voi bolsevicilor!

  raspunde comentariului
 • GMOrgasm

  02 noiembrie 2017 23:32

  Ce mai vrea si berbecele asta frankmason tembel satanist incornorat sa traga puterea numai in ghiara lor a mafiei Dragnea, iar presedintele sa stea momaie impotent acolo in jiltul de rege neputincios...! De ce n-a propus asta pe vremea criminalului ILIESCU care avea toata puterea in labele lui de ****** imputzit Era ca Ceausescu si Seful Armatei, si Securitatii PDSR si Minierilor, facea ce vroia muschiul lui atrofiat din cerebel, si toti procurorii se c.aa.cau pe ei de frica cand suna telefonul sa arunce toate dosarele la Groapa Berevoiesti la tzigani acolo la ai lui.Niiiieeeeeeee laaaa el !

  raspunde comentariului
 • Dan

  02 noiembrie 2017 21:00

  Taricene Bolshevicule ai sa intri la BULAU tu si satra ta de Tzi gani de PSD

  raspunde comentariului
 • vasile

  02 noiembrie 2017 17:46

  Trogloditule, procurorii-șefi ne apără pe noi de corupția voastră iar președintele are cea mai mare legitimitate să-i numească. Nu un csm-ist propus de voi. Ăla nu-i politic ?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 17:27

  DE CE A FOST PRIMA PE LISTA ??? Se stie ca actualul ministru de interne, Carmen Dan, a fost adusa la Alexandria in 2002 si incadrata pe functia de consilier juridic la CJT, adica la Liviu Dragnea. TALHARIA 1. Putem presupune ca infractorul Dragnea s-a folosit de sprijinul consilierului juridic Carmen Dan in 2005, cand pres. CJT, profitand de functie, a cumparat de la FPS restaurantele si magazinele din Turnu Magurele, de la firma pe actiuni ,,Modern,, SA, platind numai terenurile in suprafata totala de 18.000 mp, cu suma platita de Dragnea de 22.000 de euro. Hotomanul a cumparat restaurantele si magazinele comerciale din Turnu, platind numai terenurile, aproximativ cu un euro pe metru patrat. Si apoi le-a vandut, devenind miliardar. Pai, este imposibil ca supusul consilier juridic al CJT sa nu fi fost implicat direct in transarea acestei uriase talharii. TALHARIA 2. In 2006, CJT , adica pres. DRAGNEA, a vandut finului sau, Marian Fiscuci, utilajul detinut de CJT, numit ,,Trenul reciclator,, care era folosit la asfaltari. CJT a cerut pe utilajul respectiv 3.251.600 roni in 2005 si l-a vandut lui Fiscuci cu numai 1.900.000 roni in 2006, la subpret. Tot finului Fiscuci ii vanduse si Tel Drum la subpret in 2002. De fapt, si Tel Drum si utilajul amintit sunt ale lui Dragnea si pres. CJT le-a cumparat pe numele finului sau, Fiscuci, si cu bani delapidati de la Protectia Copilului, unde a angajat formal si pe cele doua pesediste, pe care in fapt le folosea la sediul PSD din Alexandria. Cred ca si de aceasta data Dragnea s-a folosit de consiliera sa juridica Dan. TALHARIA 3. In 2009, Dragnea a cumparat ,,Hotelul Turris,, cu 8 etaje, din Turnu Magurele, pe numele sotiei sale, Bombonica, pentru care a platit doar 214.320 lei, cand de fapt valora, conform Fiscului, 110.770.151 lei. In 2011, ANAF a trimis-o in judecata pe Bombonica, fiindca a refuzat sa plateasca statului 31 milioane de lei evaziune fiscala, aprox. 7,5 milioane de euro, dar familia Dragnea nu a platit nici pana in prezent impunerea, fiindca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu la Parchetul General, unde sta blocat si acum. La toate aceste trei talharii ale lui Dragnea, si probabil si la altele, Carmen Dan a pus umarul si l-a ajutat pe seful ei in calitate de consiliera juridica a acestuia. De aceea, Dragnea a promovat-o subprefect, apoi prefect si in 2016 a trecut-o prima pe lista candidatilor PSD pentru Senat. De aceea, a facut-o senatoare si apoi ministru de interne, post din care, ca o a doua Ana Pauker, vegheaza ca seful ei, Dragnea, cel mai mare hot din istoria neamului romanesc, sa nu pateasca nimic. ,

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 17:24

  CERETI, PE FORUM, CA DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS ! Trebuie sa iubim ROMANIA si NEAMUL ROMANESC inaintea oricarui partid. Pe megaescrocul DRAGNEA trebuie sa-l renegam toti, indiferent de orientarea noastra politica, indiferent ce partid politic simpatizam, pentru ca a escrocat statul cu sute de milioane de euro, in fel si chip, cum nu a mai facut-o nimeni in istoria neamului romanesc. Si banditul vrea sa ajunga presedintele Romaniei. Sa lasam la latitudinea DNA si a ICCJ, cand il ancheteaza pe Dragnea in dosarele multiple, Tel Drum, Restaurantele si magazinele comerciale din Tr. Magurele, luate cu japca de la stat in 2005 si vandute pe bani grei, CAP-ul din Salcia luat si facut cadou fiului sau Valentin, cu 13 mii hectare de pamant roditor si ferme de vaci si de porci, Insula Belina adusa in stadiul de Insula Dragnea, Matrasirea fondurilor de la Ministerul Dezvoltarii, care prin PNDL au ajuns la Tel Drum, Afacerile dubioase din Brazilia, unde a facut 7 deplasari numai intr-o singura vara, in 2014, etc. Eu fac apel la toti postacii cinstiti si patrioti, sa scrie pe forum si sa ceara ca banditul DRAGNEA sa fie obligat de JUSTITIE sa plateasca 7,5 milioane de euro, impunerea de catre ANAF, in 2011, pentru evaziune fiscala la Hotelul Turris din Turnu Magurele. Precizez ca Liviu Dragnea a cumparat-furat Hotelul Turris, cu 8 etaje, pe numele sotiei sale Bombonica, in 2009, cand DRAGNEA era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, platind doar 214 mii de lei, cand costa 110 milioane de lei. Familia DRAGNEA nu a platit nici pana astazi impunerea ANAF de 7,5 milioane de euro, deoarece dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ nu a putut fi judecat, fiindca procurorul general Nitu a blocat dosarul cu NUP la PARCHETUL GENERAL, unde sta blocat si acum. Din datele existente pe net, aflam ca DRAGNEA a vandut Hotelul Turris, pe care il platise cu doar 214 mii de lei si a incasat milioane multe. CERETI, PE FORUM, CA HOTUL DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS, PE CARE L-A FURAT DE L-A STAT, FOLOSINDU-SE DE SOTIA SA, SI DE COLEGII DE PARTID DIN PREFECTURA SI DIN CONSILIUL JUDETEAN TELEORMAN.

  raspunde comentariului
 • VIORICA

  02 noiembrie 2017 17:01

  NU STIAM CA SI ********, TRADATORII, MANECHINII, NIMFOMANII SAU BIZDARII , TICALOSII SI MAFOIATII ISI GASESC LOC IN ACEASTA PUBLICATIE...............

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 16:54

  TARICEANU TREBUIE SPANZURAT DE PICIOARE, NU DE GAT, PENTRU PETROLUL SI GAZELE DE LA INSULA SERPILOR, DATE CANADIENILOR PE SPAGA in 12 noiembrie 2008, prin H G 1446 si anexa 11 secreta. Sarlatanul a semnat pentru trocul cu firma STERLING RESURCES, hoteste,in ultimile zile ale mandatului sau de premier si fara licitatie. pentru modificarea vechiului contract, cu daune de sute de milioane de euro pentru tara noastra. HUUOO BANDITULE !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 16:45

  UN ACT DE SUBMINARE A ECONOMIEI NATIONALE a fost savarsit hoteste de C.P.Tariceanu pe 12 noiembrie 2008, in ultimele zile ale mandatului sau de premier. ROMANIA avea un contract cu firma canadiana STERLING, incheiat de guvernul Stolojan, in care firma respectiva se angajase SA EXPLOREZE un platou maritim romanesc din zona Insulei Serpilor, pe proprie cheltuiala, urmand ca in faza de EXPLOATARE sa beneficiem de 51 din petrolul si gazele extrase. Pe 12 noiembrie 2008, in ultimile zile de mandat, premierul Tariceanu a semnat hoteste, fara licitatie, o HOTARARE DE GUVERN Nr. 1446 si o ANEXA 11 secreta si tradatoare, care a modificat contractul incheiat de Guvernul Stolojan cu firma Sterling Resources, cu prejudicii de sute de milioane de euro pentru tara noastra, pe care procurorii DNA ar trebui sa le stabileasca. Anexa 11a tradarii e ilegala, fiindca o parte a platoului nici nu era inca restituit. Ca urmare, RO o poate contesta. Intrebarea este CATA MITA A INCASAT Tradiceanu, in 2008, in afacerea murdara Sterling ? Este revoltator sa ne impacam cu situatia actuala, in care un mare infractor C.P.TARICEANU, care mai este acuzat si de marturie mincinoasa intr-un mare proces de retrocedari frauduloase, sa ocupe inalta functie de presedinte al Senatului Romaniei, post din care a atacat fara incetare JUSTITIA, pe care este pe cale sa o cucereasca, impreuna cu megainfractorul Dragnea, pentru PSD. Deja au adus sub ascultare CURTEA CONSTITUTIONALA si CURTEA DE CONTURI. Oare nu se stie cum a aruncat Tariceanu miliardele de la buget, la primarii PNL, in ajunul alegerilor din 2008 ? Cum nu l-a lasat pe Basescu sa-si exercite prerogativele prezidentiale, cat a fost premier ? Oare nu se vede, ca si in prezent il ignora si il ironizeaza pe presedintele Iohannis si l-a influentat si pe Dragnea, care a declarat public, ca pana la viitoarele alegeri prezidentiale, ei doi nu vor mai merge la presedinte ? In ce tara traim ?

  raspunde comentariului
 • AFARA

  02 noiembrie 2017 14:53

  AFARA CU PISDE DIN TARA PENALI SI HOTI TRANTORI SI REPETENTI CARATI VA PANA NU VA CARAM NOI AJUNGE JOS PSIDE INTERZIS PRIN LEGE - mustata PLEACA!!!!

  raspunde comentariului
 • Kim

  02 noiembrie 2017 14:11

  Ar trebui procedat ca in alte state unde procurorul general este ales prin alegeri si Nu s afie numiti politic de Presedintele Statului. Atunci ce mai facem cu celelalte institutii ?CSM ar trebui desfiintat si infiintat un Departament in cadrul Minsiterului Justitiei care sa aleaga Sefii aprchetelor in Romania si Nu pe criterii politice.Ca paltitor de taxe si impozte asta imi doresc si cred ca si romanii. ne-am saturat sa se vorbeasca in fiecare zi numai si numai de JUSTITIE.In tara asta se mai doreste sa se faca INVESTITII, SE DORESTE CA ROMANIA SA SE DEZVOLTE, S ANE UITMA IJ JURUL NSOTRU ALTE STATE AU PRODUS BRUT MULT MAI AMRE CA AL ROMANIEI. ESTE O RUSINE SA AI UN PIB PE CAP D ELOCUTOR MAI MIC CA IN LICHETENSTEIN SAU IN LUXEMBRUR. ROMANIA NU SE VREA S AFIE O TARA NORMALA ! cine tot isi baga coada in romania,d e ce guvernantii nsotrii ,vremelnici la putere, de ce nu reactioenza cand state mult mai mici isi bat joc d eromania !asat este de neinteles, singurul care reactioenza este doar lcalin popescu tariceanu ! intrebarea este de ce ? de nu reactioenza de la psd sau d ela pnl sau chair de la USR , UN APRTID CARE MAI MULT DOARME ? SAU ASA I SA- RECOMNDAT DINA FARA !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 14:01

  TARICEANU TREBUIE SPANZURAT DE PICIOARE, NU DE GAT, PENTRU PETROLUL SI GAZELE DE LA INSULA SERPILOR, DATE CANADIENILOR PE SPAGA in 12 noiembrie 2008, prin H G 1446 si anexa 11 secreta. Sarlatanul a semnat pentru trocul cu firma STERLING RESURCES, hoteste,in ultimile zile ale mandatului sau de premier si fara licitatie. pentru modificarea vechiului contract, cu daune de sute de milioane de euro pentru tara noastra. HUUOO BANDITULE !

  raspunde comentariului
 • clencix

  02 noiembrie 2017 13:59

  Sunt prosti, prosti si nu au smerenia si curajul sa o recunoasca, dar se vede din ce in ce mai clar si pentru prostii de rand ca sunt condusi de prosti care i-au mintit ca sunt destepti.

  raspunde comentariului
 • REPETENTU SEF

  02 noiembrie 2017 13:01

  pleaca ba ba ba REPETENTULE ba nimeni ba dosar penal ba dosar penal ba dosar penal REPETENT PENAL nu tie rusine BA REPETENTULE

  raspunde comentariului
 • John M.

  02 noiembrie 2017 9:27

  Tariceanu este marele sabotor al democratiei romanesti. Ei stiu ca nu vor lua niciodata presedintia si de aceea ii rapesc presedintelui cat mai multe din prerogative. La CSM vor fi numiti tot oameni de-ai lor care le vor face jocul. Restauratia comunista e aproape completa.

  raspunde comentariului
 • costica

  02 noiembrie 2017 9:06

  Cautam persoane serioase si ambitioase pentru colaborare, chiar si part-time 2 - 3 ore pe zi.Cerem- cunostinte de lucru cu fisiere word, pdf, excel- cunostinte de utilizare a computerului si internetuluiOferim curs gratuit de informare si instruire si posibilitatea de a lucra de acasa. Pentru detalii scrieti-ne la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design