33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCandidata PSD, Maya Teodoroiu, noul judecător CCR

Candidata PSD, Maya Teodoroiu, noul judecător CCR

UPDATE 17.17:  Judecătorul Curții Constituționale numit, miercuri, de Senat, Simona Maya Teodoroiu, a declarat, întrebată, după votarea sa, dacă se teme de presiun că nu se teme de nimic.

"Este, cred, foarte clar, avem prevederi constituționale și legale care spun care este rolul și statutului judecătorului ales al CCR și le voi urma întocmai, în litera și în spiritul lor", a mai declarat Teodoroiu.

Citeşte şi: Maya Teodoroiu, noul judecător CCR: Nu mă tem de nimic

UPDATE 17.17: Premierul Victor Ponta a spus, înaintea şedinţei Biroului Permanent, că ambele candidate ar fi fost potrivite pentru CCR, dar că această poziţie a reprezentat şi o bătălie politică în Senat.  

​”Acum această coaliție de guvernare trebuie să poată să funcționeze pentru a adopta câteva din reformele cele mai impornate- codul fiscal și codul de procedură fiscală. Guvernul trimite proiectul la Parlament, se va dezbate în Senat și Camera Deputaților. Dacă se aprobă și președintele promulgă codurile, să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016”, a precizat Ponta.

UPDATE 17:06: Candidata PSD Maya Teodoroiu îi ia locul lui Greblă la CCR, cu 87 de voturi pentru, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susținută de PNL, a beneficiat de 73 de voturi.

La ședința de plen a Senatului au fost prezenți 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori. 

——-

Senatul va decide, miercuri, cine va ocupa poziția, lăsată vacantă de Toni Greblă. șefia Curții Constituționale, a declarat, luni, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu, după ședința Biroului Permanent.

Judecătoarea Mona Lisa Neagoe a obținut, marți, majoritatea voturilor membrilor Comisiei Juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curții Constituționale, după audierea celor trei candidați care s-au înscris în cursă pentru această demnitate, informează Mediafax.

Citește și: Comisia Juridică a avizat propunerea PNL la CCR

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, este propusă de PSD, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusă de PNL. De asemenea, senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Citeşte şi: Își impune PSD omul la CCR?

De asemenea, Cristian Dumitrescu a menționat că senatorii vor adopta o hotărâre prin care va fi convocat plenul CNI, pentru ca acesta să poată intra în funcţiune.

”Este o obligaţie legală ca ei să funcţioneze în noua componenţă începând cu o şedinţă care este convocată de către Senat. Nu ştiu când va fi convocată, dar săptămâna aceasta vom adopta o Hotărâre de convocare”, a completat social-democratul.

Citeşte şi: A început bătălia pentru CCR

Pe de altă parte, el a precizat că programul Senatului pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna viitoare va suferi o modificare, în sensul că marţi, de la 15.00 la 17.00, în loc de lucrări în comisii, senatorii se vor reuni în plen.

”Miercuri (este convocat plenul Senatului – n.r.) de la 9.00 la 13.00 şi de la 14.00 la 16.00, cu vot final la ora 16.00. Deci nu mai avem joi vot final. Joi avem plen cu întrebări şi interpelări şi activitate în comisii”, a precizat senatorul.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...
Ultima oră
Pe aceeași temă