9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportRETROSPECTIVĂ 2012: Ghinionişti şi norocoşi în politică

RETROSPECTIVĂ 2012: Ghinionişti şi norocoşi în politică

Anul 2012 a fost unul plin de neprevăzut pentru cariera politicienilor. Reveniri spectaculoase, dar şi ieşiri din scenă. Silviu Prigoană, Teodor Baconschi şi udemeristul Gyorgy Frunda şi-au încheiat abrupt socotelile cu activitatea politică. Emil Boc şi Petre Roman s-au aflat printre norocoşi, scrie Realitatea.net.

Silviu Prigoană a fost urmărit de ghinion anul trecut în carieră, dar şi în familie. După ce a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei, a demisionat din PDL şi s-a certat şi cu soţia, Adriana Bahmuţeanu.

Teodor Baconschi şi-a încheiat abrupt mandatul de ministru al Afacerilor Externe în ianuarie 2012, când a fost demis de premierul Emil Boc prin… SMS. Motivul? Baconschi a făcut o serie de declaraţii lipsite de tact despre manifestanţii din stradă. În 9 decembrie, fostul ministru a eşuat şi în încercarea de a deveni parlamentar.

Despre Emil Boc se poate spune că a avut noroc pe muchie. A câştigat Primăria Cluj-Napoca cu doar 1.423 de voturi în plus faţă de contracandidatul său. Una dintre puţinele primării câştigate de PDL la alegerile din iunie.

Dan Diaconescu nu a obţinut nimic din ce şi-a dorit în 2012. Nici combinatul Oltchim, nici mandatul de parlamentar. În schimb, s-a ales cu două dosare penale. Unul pentru înşelăciune, în cazul Oltchim, iar al doilea pentru mită electorală.

Udemeristul Gyorgy Frunda a avut cinci mandate de parlamentar. Anul trecut nu a reuşit să îl obţină şi pe al şaselea. Deşi în noaptea alegerilor lansa apeluri disperate la mobilizare pentru că UDMR risca să nu atingă pragul electoral.

Fostul prim-ministru Petre Roman a reintrat în Parlament după opt ani de absenţă. Timp în care a avut câteva încercări eşuate de a reveni în prim-planul politicii româneşti. A reuşit sub umbrela USL deşi, până în anul 2000, a fost preşedintele Partidului Democrat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă