9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportReacția SRI, după ce jurnalistul Dan Andronic a acuzat ilegalități privind arhiva...

Reacția SRI, după ce jurnalistul Dan Andronic a acuzat ilegalități privind arhiva SIPA: Nu am avut nicio implicare în gestionarea acestei structuri

Serviciul Român de Informații (SRI) a precizat, luni, că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA, ci doar a asigurat antiefracție locația cu sisteme clasice. Reacția vine după ce jurnalistul Dan Andronic a acuzat luni, într-un articol publicat în „Evenimentul Zilei'', că arhiva ar fi fost copiată, în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, informează Agerpres.

„Referitor la modalitatea de gestionare a arhivei SIPA, structură aflată în subordinea Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că SRI nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei acestei structuri. Singura legătură a SRI cu această arhivă a fost aceea că RASIROM, regie aflată în coordonarea SRI, a asigurat antiefracție locația în care se afla arhiva SIPA cu sisteme clasice — camere video la intrare și pe hol'', au precizat, pentru oficiali ai SRI, pentru Agerpres.

Jurnalistul Dan Andronic a acuzat, luni, într-un articol publicat în „Evenimentul Zilei'', că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată. În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, după dezbaterile privind codurile penale, că cine a copiat arhiva SIPA va trebui să răspundă, dacă se dovedeşte că afirmaţiile jurnalistul Dan Andronic sunt reale. Totodată, judecătorul Cristian Danileț neagă aceste informații. Și europarlamentarul Monica Macovei a reacționat, precizând că, în perioada în care a fost ministru al Justiției, „nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras și nu a distrus niciun dosar SIPA".



 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă