10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul PSD Mihai Chirica: Da, îmi cer scuze, în numele lui Liviu...

Primarul PSD Mihai Chirica: Da, îmi cer scuze, în numele lui Liviu Dragnea, faţă de companiile străine din România

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi-a cerut scuze, în numele liderului Partidului Socialist Democrat, Liviu Dragnea, faţă de multinaţionalele IT din oraşul pe care îl conduce, afirmând că "a-ţi cere scuze este un element de forţă a unui om puternic".

"Un om care îşi cere scuze arată că este un om puternic. Unele companii din România care s-au simţit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creşterea economică a acestui stat trebuie să primească scuze publice.

Nu poţi promova sub nicio formă o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români, care au de crescut familii, de dus copii la şcoală, de crescut PIB-ul acestei ţări şi desigur de a asigura o viaţă mai bună pentru noi toţi.

Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care a atins orgoliul acestor companii şi chiar vizibilitatea şi cifra de afaceri a acestor companii. Dacă îi ajută cu ceva o fac. Pentru bunul mers al lucrurilor în comunitatea ieşeană pot să fac şi lucrul acesta. (…) Da, pot să îmi cer scuze pentru asta", a declarat Chirica.

În ceea ce priveşte protestele şi manifestanţii care au ieşit, timp de opt zile, în stradă, edilul Iaşiului spune că îi consideră "o mulţime paşnică, nemanipulată de nicio forţă obscură". 

"Eu îmi dau exemplul meu de absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza, în an terminal. (¬) Nesiguranţă cu viaţă noastră faţă de ce se va întâmplă după ce vom termină studiile, pe ce drum apucăm, ce avem de făcut, cum ne vom clădi un viitor în ţară asta, care va fi efortul nostru, care va fi contribuţia noastră şi toate aste întrebări răvăşesc în general mintea unui tânăr aflat că capătul unui drum, cum ar fi terminarea studiilor.

Asta e rolul meu, al celor din partidul meu şi al celor care ocupă funcţii de demnitate publică, să le ofere celor care stau la studii acum sau sunt pe cale să le termine siguranţă că România este o ţară care merită să rămână casă ta pentru toată viaţă. Dacă nu reuşeşti să te uiţi în ochii omului ăla, să îi dai această siguranţă şi să îi oferi condiţiile să poată rămîne cetăţeni români, înseamnă nu ai ce caută acolo", a mai adăugat Chirica.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă