7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Tudose: Am avut experienţe neplăcute cu băncile. Îmi primesc salariu în...

Premierul Tudose: Am avut experienţe neplăcute cu băncile. Îmi primesc salariu în plic, nu am card

Prim-ministrul România, Mihai Tudose, a declarat, la postul de televiziune România TV, că a avut o experienţă neplăcută cu băncile şi că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că ”nu-l merită”.

”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi ani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”

Când i s-a atras atenţia că s-ar putea crede că recentele sale critici la adresa băncilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis că a existat un episod neplăcut în relaţia cu o bancă.

”Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.

El a spus că indiferent de experienţa sa personală, ca prim-ministru este îndreptăţit să pune probleme legate de modul în care băncile îşi prezintă situaţia financiară.

”Atunci a fost poziţia mea ca persoană fizică. Ca prim-ministru, spun aşa: că noi trebuie să facem nişte lucruri în ţara asta. Am vorbit de educaţie, de spitale, de drumuri. Dacă tu îmi spui că eşti bancă, specializată pe profit, lucrezi cu banii noştri ţi spui că n-ai profit? Cred că ai o problemă (…) Iertaţi-mă, dar ajunge! Cu cele 486.000 de miliarde de comisioane, de taxe de şmecher, de taxe că ai trecut prin faţa băncii, că intri în bancă şi apoi mare taxă că poate vrei să ieşi, de taxă întreţinere cont ş.a.m.d.”, a mai spus Tudose.

Primul-ministru Mihai Tudose a exprimat, în mai multe rânduri, dubii legate de exactitatea raportărilor făcute de bănci privind situaţia lor financiară, adăugând că este posibilă chiar avertizarea populaţiei în legătură cu siguranţa depozitelor la băncile care au declarat pierderi ani la rând.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă