11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose, despre noua șefă a Fiscului: Nu are culoare politică....

Premierul Mihai Tudose, despre noua șefă a Fiscului: Nu are culoare politică. Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seara, la Realitatea TV, că noul președinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, nu are „culoare politică”, astfel că ea a fost numită pe criterii de competență.

„Am primit din partea domnului ministru de Finanțe mai multe propuneri, împreună ne-am consultat, am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective și am ales o doamnă foarte respectată și foarte hotărâtă, o doamnă care își dă seama că joacă cartea vieții profesionale prin această numire, domnia sa neavând gri: ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi. Doamna nu are absolut nicio culoare politică, chiar nu are nicio culoare politică", a declarat premierul, la Realitatea TV.



 

 

ANAF a precizat, într-un comunicat de presă, că noua șefă a instituției, Mirela Călugăreanu, deține o „experiență vastă în domeniul fiscal, de mai bine 26 de ani, atât în activitatea de colectare a veniturilor publice, cât și în administrația publică”.

Principalele obiective stabilite de noua conducere ANAF vizează eficientizarea colectării veniturilor bugetare, recuperarea sumelor neîncasate la buget și realizarea veniturilor bugetare prognozate pentru acest an.

„Împreună cu Ministerul Finanțelor Publice vom face toate demersurile necesare pentru a ne încadra în ținta de deficit de 3%. De asemenea, vom acorda o atenție sporită relației Fisc – contribuabil, pe de-o parte în vederea stimulării conformării voluntare, iar pe de altă parte pentru creșterea încrederii acestora în instituția fiscală”, a declarat Mirela Călugăreanu, la preluarea funcției.

Premierul Mihai Tudose a decis, marți, eliberarea din funcție a președintelui ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Printr-o altă decizie a premierului, la conducerea Fiscului a fost numită Mirela Călugăreanu.



 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă