17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPreda: Eu n-am câştigat Primăria Buzău aşa cum Băsescu nu a câştigat...

Preda: Eu n-am câştigat Primăria Buzău aşa cum Băsescu nu a câştigat preşedinţia în judeţul Buzău

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, lider al organizaţiei judeţene Buzău a partidului, a declarat că el nu a câştigat Primăria Buzău aşa cum preşedintele Traian Băsescu nu a câştigat preşedinţia în judeţul Buzău, relatează Mediafax.

“Eu n-am câştigat Primăria Buzău, cum n-a câştigat dânsul (Traian Băsescu n.r.) preşedinţia în judeţul Buzău. Sunt oameni care vor pe cineva şi oameni care nu vor pe altcineva. Nu e un criteriu democratic de a stabili unde şi când ai voie să candidezi”, a spus Cezar Preda.

El a arătat că a spus că este o jignire la adresa inteligenţei româneşti un premier tehnocrat şi a aprecit că acest lucru l-a supărat pe şeful statului, Traian Băsescu.

“Supărarea preşedintelui cred că vine de la ce am spus că premierul tehnocrat este o jignire la adresa inteligenţei româneşti. Nu poţi să spui că recridibilizezi PDL prin premier tehnocrat”, a adăugat Cezar Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că pe Cezar Preda nu îl recomandă nimic pentru a candida pentru o funcţie în PDL, menţionând că acesta nu a câştigat nici măcar alegeri locale, iar acum îşi dă cu părerea despre desemnarea de către şeful statului a premierului.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii în contextul unor referiri la varianta unui premier tehnocrat. El a spus că nu a mai avut discuţii cu liderii PDL pe acest subiect, şeful statului adăugând de altfel că nu are “cea mai mare predispoziţie” pentru a discuta despre atribuţiile sale constituţionale.

Întrebat dacă este adevărat, aşa cum a scris presa, că le-ar fi explicat liderilor PDL că este prerogativa sa numirea premierului, preşedintele Băsescu a răspuns pozitiv.

“Da, este adevărat. Fusese declaraţia lui Cezar Preda care îşi dădea cu părerea. El nu a reuşit să câştige alegerile la Buzău ca primar şi a aflat că el se pronunţă pe prim-miniştri….Să-şi vadă fiecare de responsabilităţile şi de atribuţiile lui“, a spus preşedintele.

Băsescu a criticat şi intenţia lui Cezar Preda de a candida la o funcţie în conducerea partidului.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Buzău, că desemnarea unui premier tehnocrat ar însemna “o jignire adusă românilor”, apreciind că această temă trebuie abandonată, fiind una “falsă şi neproductivă pentru PDL”.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă