Ponta: Pensiile cresc cu rata inflaţiei, chiar dacă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie

de Rl online , 29 noiembrie 2012
Ponta: Pensiile cresc cu rata inflaţiei, chiar dacă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pensiile vor creşte cu rata inflaţiei, conform legii, chiar dacă bugetul pe 2013 nu va fi aprobat până pe 31 decembrie, potrivit Adevărul.ro

Întrebat de jurnalişti dacă pensile ar putea creşte la începutul anului viitor în condiţiile în care bugetul pe 2013 nu este aprobat până la finalul anului, premierul a răspuns afirmativ.

"Conform legii, sigur, cu rata inflaţiei, însă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie", a spus Ponta.

El a arătat că există o singură obligaţie legală pe care o va îndeplini, respectiv aceea de a prezenta bugetul în 15 zile de la învestirea noului Guvern.

La jumătatea lunii august, premierul declara că pensile ar putea fi majorate în 2013, dacă vor permite condiţiile economice.

"E foarte posibil (să se indexeze pensiile în 2013 - n.red.) dacă reuşim să păstrăm trendul ascendent pe care ne aflăm. După cum ştiţi, România este una din cele două state din UE care s-au aflat în trimestrul al doilea pe creştere", declara Ponta în august.

Preţurile bunurilor de consum au crescut în primele 10 luni cu 4,28%, iar banca Naţională a României prognozează o rată anuală a inflaţiei în 2012 de 5,1%.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design