Politicianul satului: Mihai Tudose, premierul cash and carry | ACADEMIA CAȚAVENCU

de Academia Catavencu , 02 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:02, 02 septembrie 2017
Politicianul satului: Mihai Tudose, premierul cash and carry | ACADEMIA CAȚAVENCU

Am înţeles, în sfârşit, de ce este premierul Mihai Tudose în permanenţă transpirat. Cred că aţi observat cum îi luceşte faţa când apare la televizor. Domnu’ premier nu foloseşte card bancar, aşa cum s-a destăinuit public. I-e frică să nu-i fure banca banii. Nu vrea să achite comisioane de administrare. Aşa că este nevoit să care peste tot o geantă doldora de cash. Pentru plăţile zilnice.

Exact ca preşedintele SUA, care are mereu în preajmă valiza cu care poate lansa un atac nuclear. Cu diferenţa că liderul de la Washington nu-şi duce singur valiza. Are un aghiotant de la Secret Service care i-o cară. Mihai Tudose nu-şi permite acest lux. Dacă ar pune vreun consilier să-i care geanta cu bani gheaţă, ar putea fi săltat oricând de DNA pentru corupţie. Cum naiba să plimbi toată ziulica o geantă cu bani prin Palatul Victoria? Dubios.

Mi-l şi imaginez pe Mihai Tudose în ziua de salariu. Cum deschide el tacticos geanta, probabil tip diplomat, iar doamna „Jeni” (de la „jenată”- n.red.) de la casieria Guvernului îi strecoară complice fişicurile cu bani. Ştiţi filmele alea clasice cu mafioţi, care deschid genţile simultan, ca să demonstreze că nu-şi trag ţeapă unul altuia? Într-una e cocaină, în alta dolari. Aşa arată, probabil, şi scena în care Tudose îşi încasează salariul.

O altă dilemă: cum şi-o fi cumpărat Mihai Tudose cele două Mercedesuri, pe care le-a trecut onest în declaraţia de avere? Tot cu banii jos? O fi venit săracu’ cu vechea maşină, cu portbagajul ticsit de bancnote. Doar nu era să plătească prin transfer bancar, să-l lase băncile fără bani...

S-au făcut multe bancuri pe seama declaraţiei lui Tudose. S-a spus că, atunci când a apărut primul bancomat în Brăila, localitatea sa natală, a crezut că-s păcănele. Sau că este premierul „şmenar“, „valutist“ etc. Cert este că, până la urmă s-a dovedit că este doar un mincinos, asemenea predecesorului său, Victor Ponta. În 2016, Mihai Tudose şi-a deschis un cont într-o bancă, în care a depus frumoasa sumă de 100.000 de lei. Ka chiiiiing!

Banu’ Manta

Loading...

Comentarii

 • Lorica

  02 septembrie 2017 16:01

  Sa nu uitam copiii ! Mai intii starea copiilor ! Cercetari recente au aratat ca , o mare parte din copii din Romania nuau o alimentatie suficienta.Nu de mult am auzit ca un baiat de de 11-12 ani a avut drept hrana,timp de 2 zile -doar un mar ! Asistenta sociala are evidenta cazurilor cu probleme ?Ce masuri s-au luat ? Orice raport ar trebui inceput cu STAREA COPIILOR ! Copii vor fi miine, si ceea ce maninca astazi !

  raspunde comentariului
 • Marian

  01 septembrie 2017 19:35

  Acestui copil tarziu, al carui sivi marca 2dose so dublutza este destul de sters adica never are problem grave cu artimetica, nu prea le au cu leii, cu banii, cu zecimalele. E doar problema de ciclul, un leu cati bani are, cum citeste un numar cu zecimale, samd. Sa auzi cum finantistul sef spune ' se mareste cu zero virgula 16 bani, o data apoi a doua oara la fel, fara ca nimeni, retineti, era intregul guvern acolo si cu sustinatori pe randul 2, sa corecteze aberatia este cutremurator, incalificabil, de noaptea mintii. Au lacune serioase,grave, fac parte din liota post, parvenita, obedienta, slugarnica fata de sefl de partid, se cocoata in functii chiar daca sunt nisti imbecili care la treburi serioase raspund cu glume de cartier, de brailitza. Reluati va rog transmisia din sedinta de guvern de las fierbinti cu cresterea accizei la combustibili. Pentru ei 0,16 lei inseamna zero virgula 16 bani. Si mai si repeta ca prostul, treci la loc, 2 pe ziua de azi, i- ar fi spus doamna invatatoare. Ce pretentii sa mai avem de la ei, habarnisti dar tupeisti, niste ologofreni, afara cu ei, ce viziune eco-fin sa aiba parvenitii? Marian

  raspunde comentariului
  • marian2

   02 septembrie 2017 16:37

   Asa si, Marian? Chiar au ras unii, chiar credeau ca se uita la 'Las fierbinti'! Si atat! L-ai vazut sa isi ceara scuze? Si, daca o sa ii pui inregistrarea, o sa spuna ca e trucata, sau ca nu ai inteles tu, prostule, ce a vrut sa spuna! Ii rastalmacesti vorbele!

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design