17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPlutonierul de Securitate Saitoc controleaza sase companii de stat

Plutonierul de Securitate Saitoc controleaza sase companii de stat


Infiltrat de PSD in Ministerul Economiei si Comertului, fostul plutonier de Securitate Dumitru Saitoc a acaparat pozitii-cheie in cadrul unor companii de stat si se foloseste de functie pentru a negocia contracte si comisioane. Pensionat ca subofiter, securistul a ajuns sa controleze Electrica, Electrica Serv, Romaero SA, Hidroelectrica SA, RA Romarm si Oltchim. Acest lucru a fost posibil datorita sustinerii ministrului Economiei, Codrut Seres, care l-a numit pe fostul turnator in functia de consilier personal. Motivatia ar fi fost aceea ca Saitoc, care a mancat doctrina PCR la Academia de partid “Stefan Gheorghiu” si apoi si-a echivalat ceva din studii, este… economist.

Initial, fostul securist a primit de la ministrul Seres misiunea de a verifica daca nu cumva exista vreo bomba plasata sub masina guvernamentala. Nu se stie cum, Saitoc i-a intrat apoi sub piele ministrului Economiei si Comertului si a obtinut de la acesta numirea in cele sase consilii de administratie de la societatile mentionate. In plus, Saitoc si-a mai aranjat intrarea si in cateva CET-uri. Avalansa de functii ii aduce securistului pensionat castiguri curate de peste 100 de milioane de lei lunar.
Banii castigati din negocierile pe care le poarta cu firmele furnizoare de echipamente reprezinta castiguri suplimentare. Omul de incredere al ministrului Seres a avut grija, la instalarea in numeroasele consilii de administratie, sa se debaraseze de toti cei care ii stateau in cale. Fostul director de la Electrica Serv, Mihai Radulescu, a fost concediat in baza unei sedinte AGA convocata fara respectarea legalitatii si, in plus, nici macar nu a fost repartizat pe un alt post, asa cum prevede contractul de munca.
Dumitru Saitoc a fost si este inca omul folosit de PSD in fel de fel de afaceri. Batranul securist a facut timp bun parte din consiliul de administratie de la SC Scandia Romana SA, firma in care a detinut actiuni fiica demnitarului PSD Petru Serban Mihailescu, Livia Mihailescu. Saitoc i-a rezolvat afacerile lui Mihailescu si a reusit, prin Scandia, sa puna mana pe Suinprod Caracal, care mai tarziu a cunoscut colapsul financiar, fiind eliminata de pe piata extrabursiera.
In prezent, pe langa societatile de stat pe care le controleaza, Saitoc isi deruleaza propriile afaceri prin SC Phoenix – Farm SA, Compania Internationala de Asigurari SA, Protan SA, Ecodes SA. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, fostul securist isi mai castiga un ban cinstit si prin… Institutul de Ecologie Aplicata SA, unde are calitatea de actionar.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă